O gece neler oldu

+++++++++++
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” aslında bu cümle tüm yaşananların tek cümleye sığdırılmış hali. Peki tüm yaşananları anlatmaya yeterli mi… Tabi ki hayır!

Diyorlar ya hep; “15 Temmuz Destanı”… Hakikaten destan, hem de bir gece yazılmış tarihi bir destan. Millet tarafından, tanklara, jetlere rağmen yazılmış bir destan…

Hain işgal girişiminin başladığı saatlerde Twitter’a düşen birkaç fotoğraf büyük infial uyandırdı. WhatsApp gruplarında yapılan bilgi paylaşımları ve sosyal medyada yer alan fotoğraflar olağanüstü bir durum olduğunu gösteriyordu. Ancak kimse adını koyamamıştı. Açıkçası ben de Türkiye’de darbe yapmaya niyetlenecek bir grubun olduğunu, böylesine büyük bir kalkışmaya cüret edeceklerine ihtimal vermiyordum.

Ama ordu içinde seneler boyunca kamufle olmuş hainler, adete intihar saldırısı yaparcasına açığa çıktı ve namlusunu millete doğrulttu.

Peygamber ocağı olarak gördüğümüz, vatan evlatlarının bayrak ve millet için mücadele ettiği askeriyeyi hain amaçlarına alet etmekten haya duymayan FETÖ mensupları, milletten gelecek bu tokadı hesap etmemişlerdi.

***
O geceye geri dönelim. Darbe girişiminin netleşmesi ile halk sokağa dökülmeye başladı. Kardeşim Ahmet ile biz de meydanlardaydık. Darbecilerin hedefi olan AK Parti Genel Merkezi’nin önüne gittik. Daha önce darbe bertaraf etme tecrübemiz olmadığı için, jetlerin çıkardığı “sonic patlama” seslerini bomba zannedip siper alıyorduk. AK Parti Genel Merkezi’nin ardından yoğun ateş altında olan TBMM ve Genelkurmay Başkanlığı’nın bulunduğu kavşağa ulaştık. Araçlardan inip yürüyerek yolumuza devam ettik.

***

Binlerce insan, hainlerin gerçekleştirdiği bu girişimi bertaraf etmek için birbiri ile yarışıyordu. Tepemizdeki helikopter elinde Türk bayrağı tutan sivillerin üzerine rast gele ateş açıyordu. Zırh delici mermiler kullanan FETÖ’cü hainler onlarca kişiyi şehit ve gazi etti. O gün yaşananlar, üzerimize gelen mermiler, eşi ve çocuğunu alarak tank durdurmaya gelmiş Zafer Hacıosmanoğlu hala aklımda.

Milletimizin imanı ve iradesi ile aydınlanan gün zaferi de bizlere getirdi. 249 şehidimiz yüreklerimizi dağladı. Ama onların getirdiği zafer tüm milletimizi esaretten kurtardı.

***
Hain girişim Türk milletinin ortak paydasıdır. Meyhaneden kalkıp gelen ile camiden çıkıp gelenin omuz omuza milli hürriyetimiz için mücadele ettiği gündür 15 Temmuz. Bu diriliş ruhunu, kardeşlik anlayışını kaybetmediğimiz sürece bayrağımız dalgalanacak, ezanlarımız susmayacaktır. 15 Temmuz ruhunun muhafaza edilmesi ve yeni nesillere taşınması duası ile… Allah şehit ve gazilerimizden, o gece sokakta olan gönül dostlarımızdan razı olsun.

HAYIRLI CUMALAR