NOBEL madalyonunun birinci yüzü: Türkiyenin Mardin şehrinde doğmuş Aziz Sancar adında bir ilim adamı iki yabancı meslekdaşı ile birlikte bu yılın Nobel kimya ödülünü kazandı… (Alkışlar, sevinç çığlıkları, yaşa bravo sesleri, sevinç gözyaşları, gülme sesleri…)

Madalyonunun ikinci yüzünde neler yazıyor?

1. Aziz Sancar ABD’de yaşamakta ve orada bir üniversitede çalışmaktadır.
2. Bizde kalmış olsaydı, Nobel armağanı alamaz, hava alırdı.
3. O, Türkiye kökenlidir ama Nobel’in şerefi ve aferini ABD’ye aittir.
4. Türkiye bugünkü eğitim sistemi ile ne Nobel, ne de Mobel kazanabilir. Çünkü bizim eğitimimiz dibe vurmuştur.
5. Medyada Aziz Sancar’ın aile resmini gördüm. Dev bir M. Kemal portresi altında poz vermişler.
6. Birkaç yıl önce Orhan Pamuk’a Nobel edebiyat ödülü verilmişti. O bu ödülü hakkediyor muydu? Lütfen internetten bu konuda bilgi edininiz. Her hâl ü kârda âdil olunuz.
7. Bizim bugünkü eğitim sistemimiz gerçekten millî değildir. Millî kimliğimize, kültürümüze uygun bir eğitim sistemimiz ve ona paralel üniversitelerimiz olursa (çok zor da olsa) Nobel ve benzeri ödüller ümit edebiliriz.
8. Bugünkü ideolojik, Kemalist, içi boşaltılmış, dibe vurmuş vesayetçi eğitim sistemi ile nal toplama konusunda ödül alma şansımız vardır.
9. Türkiye’deki yüzlerce üniversiteden birkaçı, her yıl yayınlanan 500 üniversite listesinin ancak 400’den sonraki kısmında yer alabilmiştir.
10. Japonlar kendi çok zor yazılarına sahip çıktılar, onu muhafaza ettiler ve ilimlerde, fenlerde harikalar meydana getirip nice Nobel kazandılar. Biz millî yazımızı yasakladık, Latin harflerine Türk harfleri dedik ve ilimlerde, fenlerde, felsefede, derin düşüncede, sanatta, mimarlıkta, şehircilikte çok geri kaldık.
11. Çinliler de, kendi millî yazılarıyla akıl almaz icatlar yapmakta, ilim ve fenlerde yıldırım hızıyla koşmakta ve dünyayı hayran bırakan bir ilerlemeye imza atmaktadır.
12. Türkiye, İngiltere’deki Eton Koleji gibi gerçek liseler açmadıkça, bu okullarda çok vasıflı gençler yetiştirmedikçe ilerleyemez.
13. Eğitim demek okul binası demek değildir. Güçlü, üstün, etkili eğitim ancak ehliyetli öğretmenlerle verilir. Eğitime, öğretmenliğe önem vermeyen bir rejim, bir sistem, bir düzen ayakta duramaz.
14. İnsanların dört ana kan grubu, sekiz ana karakter tipi olduğu gibi toplumların da kendilerine mahsus kimlikleri ve kültürleri vardır. Eğitim sisteminin bu kimlik ve kültüre aykırı ve karşı olmaması, aksine onu koruması ve geliştirmesi gerekir. İnsanlara rastgele kan verilemez, kanların uyumunu bilmek gerekir. Bizim millî kimliğimize, kültürümüze, ezici çoğunluğun dinine uyumlu olmayan Kemalist eğitim sistemi bizi mânen öldürmüş, bitirmiş, çökertmiştir.
15. Mardinli Aziz beyin iki arkadaşı ile birlikte Nobel kimya ödülü kazanmasının şeref pastasının büyük kısmının, belki de tamamının güçlü üniversitelere sahip ABD’ye ait olduğunu kabul edelim ve faydasız nümayişlere son verelim.
(Türkiye Müslümanlarına önemli not: En zeki, en kabiliyetli, en istidatlı, en ehliyetli, en vatansever, en ahlaklı, en karakterli, en dindar, en ihlaslı çocuklarınızın yeterli kısmını; vasıflı, güçlü, üstün SUBAY, ÖĞRETMEN ve DİN HİZMETLİSİ olarak yetiştirmezseniz kurtulamaz, yükselemez, hür ve aziz olamazsınız. Benden söylemesi.)

(İkinci yazı)

Gözüm Görmesin!


YAŞIMIN, senin yaşının dört misli olmasının verdiği cesaretle ağır konuşacağım… Hem kültürlü, vasıflı, üstün, güçlü adam olmak istiyorsun, hem de Osmanlıca öğrenmemek konusunda korkunç bir inada sahipsin.
Hem iyi bir Müslüman olmak istiyorsun, hem ilmihalini bilmiyorsun ve işin kötüsü öğrenmiyorsun.
Hem dindarlık taslıyorsun, hem doğru dürüst ve devamlı namaz kılmıyorsun.
Hem ahlaktan, faziletten bahs ediyorsun, hem mütemadiyen durup dinlenmeden gıybet ederek ölü kardeşinin etini yiyorsun.
Hem okumuşluk numaraları yapıyorsun, hem mantık denince elifi mertek sanıyorsun.
Hem vicdanlıyım diyorsun, hem bayat ekmekleri, yemediğin yemekleri vicdansızca çöpe atıyorsun.
Kendini iyi sanıyorsun, nefsini çok beğeniyorsun.
Hem olgun geçiniyorsun, hem günde saatlerce gevezelik ve zevzeklik yapıyorsun.
İşin gücün hercailik.
Olduğun gibi görünemiyorsun, göründüğün gibi olamıyorsun.
Kendin alçaktasın, gözün yükseklerde, oralara nasıl yükseleceksin?
Sende yeterli mürüvvet ve vefa var mı?
Sana soruyorum: Ömründe bir kere bile yanlış yaptığını kabul etmiyorsun, yanlış hep başkalarında. Sen bu kafa ile nasıl adam olacaksın.
Hazret’in uçuyormuş. Başına taş olup düşsün o emi!
Herkesi kötüledikten, aşağıladıktan, karaladıktan sonra kendi grubunu ve cemaatini kasd ederek “Biz Asr-ı Saadet’i geri getireceğiz” demişsin. Yahu sen aynaya hiç bakmıyor musun?
Sen bu kafayla gidersen, senden adam olmaz, sadece azılı bir arivist olur. Arivist ne demek bilmiyor musun? Lügata baksana!..
Sana kızıp öfkelendiğimin bin misli, seni sözde yetiştirenlere kızıyorum.
İlimsiz, irfansız, hikmetsiz, kültürsüz, sanatsız, ahlaksız, karaktersiz, (Türkiye coğrafyasında) Osmanlıcasız vasıflı insan olur mu?
Senin meşrebinde olmayan mü’min kardeşlerini sevmeden nasıl adam olacaksın?
Allahu Teala ve Tekaddes hazretlerini ve Resulünü (Salat ve selam olsun ona) seven, namaz kılan başka meşreplerden mü’minlere düşmanlık ederek adam olmak mümkün mü sanıyorsun?
Bin yıllık yazımızı okumayı bilmeyen kimse kültürlü Müslüman olabilir mi?
Bir holigan, militan, fanatik nasıl vasıflı ve ahlaklı Müslüman olabilir?
Kuyruğuna bir sürü kabak bağlamışsın, bu halinle nasıl yükseleceksin?
İleride ilk fırsatta, ayda yirmi bin lira geliri olan, ayrıca bir sürü avantası bulunan o yağlı işi kapmak niyetindeymişsin. Yahu senden ne köy olur, ne kasaba.
İsmini vermedim, anonim yazdım… Üzerine alınma, bu sözler benim için deme, geç git, gözüm görmesin seni.