Neden istifaları istendi?

Şu AK Partili belediye başkanlarının istifası meselesine girmemekte kararlıydım, ama öyle yorumlar duydum ki, dayanamadım…

Neymiş efendim, İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarının istifasının talep edilmesinin nedeni FETÖ ile bağlantıları imiş!!!...

Zaten FETÖ’nün siyasi ayağı üzerine gidilmemişmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlarının istifasının isteyerek aslında AK Parti’de FETÖ temizliği yapıyormuş!!!...

Televizyon ekranlarından böyle saçma sapan yorumları duyduktan sonra bu yazıyı yazmasaydım, düşüncelerime ayıp etmiş olurdum.

Yahu defalarca yazdım, bu kez büyük harflerle yazayım da bazıları rahat okusun:

AK PARTİ, FETÖ TEMİZLİĞİNİ 17-15 ARALIK 2013 SİVİL DARBE GİŞİMİNİN ARDINDAN YAPTI.

SADECE TEŞKİLATLAR DEĞİL, 2014 YEREL SEÇİMİNDE BELEDİYELER, 2015 HAZİRAN VE KASIM SEÇİMLERİNDE DE MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA GENİŞ BİR FETÖ TEMİZLİĞİ YAPILDI.

EĞER MERAK EDİYORSANIZ SÖYLEYEYİM; BUGÜN FETÖ TEMİZLİĞİ YAPMAYAN TEK PARTİ CHP’DİR…

AK Parti’nin 15 yılı aşkın süredir kesintisiz iktidarda olmasının nedeni; halkın nabzını iyi tutması, seçmen taleplerini dikkate alarak değişip dönüşebilmesi ve statükocu medya tekeline karşı kendi medyasını kurabilmesidir.

Bunun da altını çizdikten sonra şimdi gelelim belediye başkanlarının neden istifasının istendiği meselesine:

Referandum yapıldı ve parlamenter sistem geride kaldı. 2019’da en çok oyu alan değil, yüzde 50 artı 1 oy alan başkan seçilecek.

Seçilme oranı çok yüksek ve durum çok ciddi. Yani önümüzdeki seçimler AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için var ya da yok olmak anlamına geliyor.

Erdoğan bunun farkında ve işi şansa bırakmak istemiyor. İktidarın belediyelerin hizmetleriyle geldiğini bizzat yaşayarak gördüğü için, önce teşkilatta başlattığı değişim dalgasını, ardından belediyelere yaydı. Ve referandumda “evet” oylarının düşük çıktığı büyük kentlerin yanı sıra, görevde uzun süre kalan başkanların istifasını istedi.

Bunun altında başka bir neden aramak, siyasi körlükten başka hiçbir anlam taşımıyor bence.

İstifa edenlerin yerine gelen yeni başkanların görev süresi, 2019 yerel seçim tarihinde sona erecek.

AK Parti önümüzdeki yerel seçimlere bu yeni başkanlarla değil, büyük ses getirecek olan önemli isimleri aday göstererek gidecek.