Ne olacak İİBF mezunlarının durumu?

Yazdık, çizdik, bağırdık. İİBF mezunlarının durumunda halen somut bir sonuç yok. İİBF mezunlarının sayıları gittikçe artıyor. İİBF fakültelerinin kontenjanlarında bir azalma görülmüyor. Mezun vermeye tam gaz devam ediyor.

****

400 bin İİBF mezunu halen seslerini duyurmaya çalışıyor. Sesleri bazen yorgunluktan dolayı kesilse de arada bir açılan kadrolara belki yerleşiriz umuduyla çalışmaya başlasalar da her zaman gayret içinde sosyal medyada, TV’ler de fırsat buldukları sayısız platformda seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Peki sonuç?

****

Aslında pek değişen bir durum yok. Kadro azlığı devam ediyor. Yeni mezunlar gün geçtikçe artıyor. Özel sektörde karşılıkları çok az durumda karşılıkları olsa da mezun çok olduğundan ücretler düşük. Yeni mezunlardan tecrübe istemeye devam ediliyor.

****

‘’Ne olacak bu mezunların hali ‘’ diye soran var mı? İktisadi idari bilimler fakültesine ayrılan kontenjanlar neden bu kadar işsizliğe rağmen düşmüyor? Bu gençler açılan kadrolarda kendilerine yer bulabilmek için bu kadar çabalarken çözüm için neden bir yetkiliden bir plan veya açıklama duymuyoruz? Her gün artarak devam eden bu soruna ne zaman birisi neşter vuracak?

****

Sorular cevapsız kalıyor. Bu gençler ümitlerini gün geçtikçe yitiriyor. Her gün sosyal medyada yüzlerce gencin mesajı ile uyanıyorum. Mesajların içeriği hep aynı İİBF’li gençler ve işsizlik… Her mesajda ‘’Hocam işsizim ne iş olursa yaparım ‘’ sözlerini duyuyorum. Duyun artık bu gençlerin sesini binlerce genç ne yapacağını bilmeden heba olup gidiyor.