Müttefikimiz dostumuz Amerika'nın Tehdit Mektupları. 1946 Yılından beri  tam 72  yıldır  alışveriş yaptığımız ,kredi aldığımız ,silah  alışverişi   yaptığımız  Amerika  gerçekten bizim dostumuz mu ?

1946 Yılından beri tam 72 yıldır alışveriş yaptığımız ,kredi aldığımız ,silah alışverişi yaptığımız Amerika gerçekten bizim dostumuzmu ? Amerika nın dostu filan yoktur.O sömürebileceği ,kanını emebileceği , yeni avlar yeni kurbanlar peşindedir.

Geçenlerde 6 haziran 2019 tarihinde Amerika savunma bakan vekili Patrick Shanahan içi tehdit ve terbiyesizliklerle dolu bir mektubu savunma bakanı Hulusi Akar a yolladı.Ama her ne hikmetse mektup umuma açık paylaşıldı.Açık olması bir bakıma iyi oldu Sözde müttefikimizin gerçek domuz yüzünü gördük hep.Mektupta resmen Türkiye nin iç işlerine karışan , akıl veren bir uslup vardı.Diyorki Rusya dan S 400 hava savunma sistemi alırsan ,bende sana F 35 uçaklarını vermem .Türkiye nin Amerika ya eğitim için yolladığı 40 civarı pilot ve bakımcı teknisyenin eğitimlerinin durdurulacağı hatta geri gönderileceği bildiriyordu.Gerçektende geçen eğitimlerin durdurulduğu açıklandı.31 temmuza kadar mühlet verildi Türkiye ye .Amerika nın tehditleri sürüyordu .Türkiye yi Amerika nın düşmanları listesine eklerim.Yeni yaptırımlarla ekonominizi altüst ederim.

1964 yılında Türkiye Kıbrıs taki Rum zulmüne müdehale edecek imkan arıyordu.Türk nüfus katlediliyordu.Dönemin başbakanı İsmet İnönü genelkurmayla bir araya geldi tartışıp görüşüldü .Çıkarma gemisi olmadığı için sadece hava harekatı yapılacak .Rum hedefleri havadan vurulacaktı.Amerika ve Avrupa böyle bir harekata kesinlikle karşıydı.Dönemin Amerika başkanı Johnson 5 haziran 1964 tarihinde içi tehdit ve diplomasiye sığmayan bir mektubu Türkiye ye yolladı.

Mektupta, Türkiye'nin adaya tek taraflı müdahalesinin Türk ve Yunan tarafları arasında savaşa yol açabileceği ve NATO üyesi olan bu iki ülkenin savaşmasının kabul edilemez olduğu ifade edilmiştir. Türkiye'nin müdahale kararı almadan önce müttefiklerine danışması gerektiği anımsatılmıştır. Ayrıca bu savaşın Sovyetler Birliği'nin de Türkiye'ye müdahale ihtimalini doğuracağı ve NATO'nun böyle bir durumda Türkiye'yi savunma konusunda isteksiz olacağı ima edilmiştir. ABD'nin Türkiye'ye sağladığı askeri malzemenin bu müdahalede kullanılmasına izin verilmeyeceği belirtilmiştir. Mektubun ardından Türkiye müdahale kararından vazgeçmiştir. İsmet İnönü 21 Haziran 1964'te ABD'ye giderek başkan Johnson ile bir görüşmede bulunmuştur.Amerika benim verdiğim silahları,uçakları benden izinsiz bir harekatta kullanamassın diyerek resti çekmiştir.

İsmet paşa ne Avrupa yı ne Amerika yı dinledi .Ağustos ayında Kıbrıs a 2 hava harekatı yaptırdı.Harekatta Amerika dan alınan F 100 jet uçakları kullanıldı .500 civarı Rum milis etkisiz hale getirilirken ,birkaç küçük savaş gemisi batırıldı.Rum güçleri geçici bir sürede olsa durduruldu.Nihayi harekat 10 sene sonra 1974 yılında Ecevit –Erbakan koalisyon hükümeti döneminde yapıldı.1974 Harekatı sonrası Türkiye ye ambargo uygulandı. Ülkede bazı ürünler karaborsaya düştü .Akaryakıt sıkıntısı başladı.hani derler ya aç kaldık ama şerefimizi ayaklar altına almadık ,boyun eğmedik.

Ak parti Mhp koalisyonundan dik bir duruş bekliyoruz .Papaz krizinde olduğu gibi geri adım atılması uygun olmaz .S 400 Türkiye ye gereklidir ,lazımdır.Ülkenin etrafını saran ateş çemberi bizi sürekli tehdit etmektedir. Hükümetin geri adım atması Türkiye nin uluslararası arenada itibarını tabiki sarsacaktır.Sağcısından solcusuna ,hangi görüşte olursa olsun sokakta bir vatandaşa sorduğumuz zaman S 400 Türkiye için vazgeçilmezdir diyor…..

1964 yılının bazı gazete manşetlerini yazıya ekliyorum.Ey Amerika biz tarihte kaç devlet kurduk bu dünya sanada kalmaz .Kanlı karanlık tarihinde yok olup gideceksin birgün….

13 ocak 1964 Hürriyet gazetesi

6 Haziran 1964 Milliyet gazetesi

11 ağustos 1964 Milliyet gazetesi

9 Ağustos 1964 Milliyet gazetesi

9 Ağustos 1964 Cumhuriyet gazetesi

Amerika savunma bakan yardımcısı Patrick Shanahan ın mektubu