Kıymetli Genç Kardeşim! Beni iyi dinle ve aşağıda sıralayacağım ilkeleri kafana, gönlüne iyice yerleştir! Bu ilkeler senin ömür boyu rehberin olacaktır. Bu ilkeleri dar zamanda geniş zamanda ara ara oku; her okuduğunda faydasını görecek ve hayatına daha bir çeki düzen vermene yardımcı olacaktır...

Kıymetli Genç Kardeşim!

Beni iyi dinle ve aşağıda sıralayacağım ilkeleri kafana, gönlüne iyice yerleştir! Bu ilkeler senin ömür boyu rehberin olacaktır. Bu ilkeleri dar zamanda geniş zamanda ara ara oku; her okuduğunda faydasını görecek ve hayatına daha bir çeki düzen vermene yardımcı olacaktır.

-Kıymetli Genç Kardeşim!

Hayat dediğimiz yolculuk tuzaklarla doludur. İçin ve dışındaki düşmanlar seni her zaman tuzağa düşürmek için fırsat kollayacak; bu tuzaklara düşmemek için çok uyanık olmalısın!

Bu düşmanların ortak hedefi; seni imansızlığa düşürüp ebedi olan cehenneme sürüklemektir. Bunlara karşı uyanık olmak yetmez! Bunların tuzaklarına düşmemek için yapman ve yapmaman gereken ilkeler vardır.

Bu ilkeler:

1-Hangi şart altında olursan ol seni imansızlığa düşürecek her türlü söz ve davranıştan sakınmalı; Allah(cc)’a ve Hz. Muhammed(sav)’e olan inancından zerre kadar bile olsa şüpheye düşmeyecek; gerekirse canını verecek ama imanını vermeyeceksin!

2-Nerede olursan ol; her türlü olumlu veya olumsuz şartta namazını dosdoğru, tadili erkanına riayet ederek huşu içerisinde kılacak, namazını geçirmeyecek ve namazın sonunda mutlaka tespihleri çekeceksin!

3-Her zaman kendini EHLİ SÜNNET VEL CEMAAT içinde görecek; ehli sünnet dışı odakların her türlü aldatmacasına kanmayacak; bu tür insanlarla karşılaştığın zaman onlardan şeytandan kaçar gibi uzaklaşacaksın!

4-Eshab-ı Kiram Efendilerimizin tamamını istisnasız sevecek, sayacak; onların arasında olan bir takım olayları irdelemeyecek, sorgulamayacak sadece yaşananlardan kendine ders çıkaracak; onlardan bahsederken hangisi olursa olsun “Hazret ve “Allah Onlardan Razı Olsun” ifadelerini kullanacaksın!

5-Ülkemiz ve dinimizin düşmanı odakların olumsuz propagandalarının etkisiyle tasavvuf ve tarikata mesafeli durmayacak; mutlaka ehil bir tarikatın içerisinde nefsi teskin ve terbiye için bulunacaksın!

6-Mutlaka ve mutlaka İslam’ı öğrenecek, öğrendiklerini yaşayacak, diğer insanların öğrenmeleri, yaşamaları için çalışacak, bunu kendine ömür boyu vazife edineceksin!

7-Makam, şehvet ve paranın gizemine kapılıp ahretini mahvetmeyecek, kazancının helal olmasına azami hassasiyet göstereceksin!

-Unutma !Yüce Rabb’imin takdir etmediği hiçbir şey olmaz, olamaz!

8-Bazı istek ve arzuların olmadığı zaman Hz. Allah(cc)’a isyan etmeyecek, “bunda da bir hayır vardır” diyeceksin.

Neyin hayır neyin şer olduğunu Allah(cc)’tan başka hiçbir kimse bilemez. Her zaman Allah(cc)’tan gelene boyun eğecek, razı olacaksın!

9-Seni, Allah(cc) ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’den uzaklaştıracak alkol, kumar, zina, faiz vs. gibi kötü alışkanlıklardan uzak duracak, bu tür ortamlarda bulunmamaya azami gayret edeceksin!

10-Üniversitenin aldatıcı ortamının gizemine kapılmayıp özellikle kadın-erkek ilişkilerinde karşı cinse mesafeli olacak, hiçbir şekilde yakın temas içinde olmayacak; kafanı lüzumsuz yere meşgul edecek en masumane gönül ilişkilerinden bile uzak tutacaksın!

Masumane gibi görünen gönül ilişkileri şeytanın insanı morfinleme metodudur. Morfini aldın mı ne yaptığını bilemez kötü yollara düşebilirsin.

11- En küçük bile olsa hiçbir şekilde küfür etmeyecek; ahlaklı, adil ve insanlara merhametli olacaksın!

12-Evleneceğin kişinin imanlı, ihlaslı olmasına azami titizlik göstereceksin!

İnsan hayatında evlilik çok önemli olup yanlış evliliklerin insanın bu dünyasını zindana çevirdiği gibi öbür dünyasını da cehenneme çevirmektedir. Bunu böyle bilesin!

13-En önemlisi çok çalışkan olacak; vatanın, milletin ve tüm Müslümanların selameti, huzuru için kendi huzurunu rafa kaldıracaksın!

-Kısaca Genç Kardeşim!

Her zaman Allah(cc)’ımızın yap dediği işleri yapmaya; yapma dediği işleri yapmamaya gayet edecek her daim inadına iyi, ADAM GİBİ ADAM OLACAKSIN!

Yüce Rabb’im her daim hepimizin YAR ve YARDIMCISI olsun.