MUHTEŞEM DÖRTLÜ

Bu sütunlar da defalarca ama defalarca, Malatya halkı ve Belediye Başkan adaylarına karşın tutum, tavır ve düşüncelerinin neler olduğuna dair yazılar yazdım. Bir başka deyişle, birincil elden Malatya siyasetinin röntgenini bu sütunlardan yansıttım. Geçmiş dönemlerde, aday seçimlerinden yana yapılan devasa hataları ve bu hataların seçmen nezdinde nasıl bir hiddet ve nefrete dönüştüğünü dile getirmeye çalıştım. Bütün bu verileri masaya yatırdıktan sonra da, olması gerekenleri ve şiddetle dönülmesi gereken yanlışların neler olduğunu da ifade ettim.

Hataların neler olduğunu, ne sıklıkla tekrar edildiğini ve bu seçiminde, nefrete dönüşen hatalardan dönülecek son kavşak, son viraj olduğunu da, adeta bağıra bağıra sütunlarıma taşıdım. Bu minvalde yaptığım çağrılar karşılık bularak, etkili ve yetkili kişilerce aranıp, neler yapılması gerektiğine dair uzun uzun istişarelerimiz oldu. Tespit ve analizlerime kulak vermekle kalmayıp, önerdiğimiz bütün aday adaylarının aday olarak seçilmesi beni ziyadesiyle memnun etti. Buradan istişarelerde bulunduğumuz tüm etkili ve yetkili kişilere teşekkür etmeyi bir borç biliyor ve peşinen ödüyorum.

Az evvel de söylediğim gibi bazı adaylar için sıklıkla yazılar yazmıştım. Bu adayların en başın da, hala faal olarak görev yapan ve büyük Şehir adayı olarak gösterilen Sayın SELAHATTİN GÜRKAN idi. Halkın kendisine duyduğu teveccühü ve kendisinin de halk ile kurduğu akıl ve duygu dolu iletişimi sayesinde, Malatya için biçilmiş kaftan olduğunu ifade etmiştim.

İkinci gösterdiğimiz ve üzerinde eğildiğimiz isim ise, yine faal olarak görev yapan, aldığı eğitimin Belediyecilik için hayat memat ilişkisi taşıdığını ve bir de bunun yanı sıra muhteşem karakterinin üzerine birçok yazılar yazdığım Sayın MEHMET ÇINAR idi.

Sayın SELAHATTİN Gürkan’ın, büyük Şehir adayı yapılması ile boşalan Battalgazi belediye Başkanı için de, yine birçok kaliteli özelliğini ifade ettiğimiz Sayın OSMAN GÜDER idi.

Biri diğerinden kaliteli kişilik, biri diğerinden kaliteli eğitim sahibi ve her birinin uzun yıllara dayalı tecrübeleri sebebiyle, ileriki zamanlarda aralarında meydana gelecek nizam ve insicamın, Malatya ve Malatyalı için nasıl bir sinerji yaratacağını şimdiden görür gibiyim. Bu muhteşem üçlünün bir araya gelmiş ve getirilmiş olması, Malatya’nın kahir ekseriyetince büyük bir sevinç ile karşılanmıştır. Sahip oldukları donanım, bilgi ve birikimlerinin kısa zaman içerisinde Malatya için muhteşem sonuçlar doğuracağını ifade etmek, emin olun mübalağa olmayacaktır.

Aday olarak gösterilen ve Malatyalının sevgilisi konumunda olan bu muhteşem üçlüye yürekten başarılar diliyor, gelecek süreç içerisinde üzerimize düşen ve yapmamızı istedikleri herhangi bir yardımı da, seve seve yerine getireceğimizi de ifade etmek istiyorum.

Malatya ve Malatyalının, büyük bir umut ve heyecanla, sizlerden önemli beklentilerinin olduğunu, sahip olduğunuz değerlerin de bu beklentilere cevap verecek seviyede olduğunu bilerek, inanç ve güvenle arkanızda duruyor başarılarınız için dua ediyorum. Allah mahcup etmesin…

Gelelim muhteşem dördüncüye !

Ak parti Battalgazi İlçe Başkanı olan Sayın Osman Güder’in, Battalgazi Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi sonucunda, Ak parti Battalgazi İlçe Başkanlığına getirilen ve otuz yıldır hukukum, dostluğum ve kardeşliğim bulunan Sayın BASRİ KAHVECİ beyefendidir.

Bahsettiğim gibi, kocaman bir otuz yıllık dostluk ve kardeşliğim bulunan, sahip olduğu yüksek insani ve ahlaki değerleri dolayısıyla, böylesi bir dostluk için Rabbime hamd ediyorum. Müşfik, kadirşinas, alçak gönüllü ve son derece yardım sever kişiliği dolayısıyla, geldiği makamı dolduracak ve en doğru icraatları hayata geçireceğine dair de zerre kadar kuşkum yoktur. Tekrara düşmemek için azami gayret gösterdiğim, ama bundan başka çaremin olmadığı bu muhteşem dörtlü için hem duacı ve hem deyardımcı olacağımı bir kez daha ve de altınız çize çize beyan etmek istiyorum.

Ey muhteşem dörtlü !

Sizlerden çok önemli işler bekliyoruz hadi rast gele…