Mr. Trump’ın twiti…

İran karışıyor.. Ya da karıştırılıyor…

Ortadoğuya yakılan “Arap Baharı” maskeli ateş, Batı’yı memnun etmiş olmalı ki, Trump’ın Kudüs hamlesine destek yeni bir ateş daha yakıldı..

İran - Meşhed’de yılın son günlerinde gûya yüksek enflasyonu protesto amacıyla başlayan ve çarçabuk rejim karşıtı protestolara dönüştürülen kaostan bahsediyorum..

Şimdiden dört kişi öldü…

* * *

Meşhed’de başlayan protestolar Kirmanşah, Reşt, İsfahan ve Kum'un ardından başkent Tahran’da sürüyor..

Belli ki, oyunu iyi kurmuşlar… Zaten İsrail süper büyükelçisi Mr.Trump’ın twiti herşeyi anlatıyor:

Mr.Trump, “İran, Obama yönetimi ile yaptığı korkunç anlaşmaya rağmen her seviyede başarısız.. Harika İran halkı, yıllardır baskı altında. Gıdaya ve özgürlüğe açlar. İnsan haklarıyla birlikte İran’ın zenginliği yağmalanıyor. Değişim zamanı” dedi.

Yazık ki İran Gezi’cileri bunu okuyamaz. İran, sosyal medyayı yasakladı..

Trump’ın emekleri zayi olmasın, İran Gezi Takımı gazetemizden okusun… Şerhini de yapalım:

“İran’ı başarısız hale getirdik.. (İşbirliği yapar ayaklanırsanız) sonu yakın.. Sizi dinden azade (hür) yaparız evel US DOLAR… Değişim zamanınız geldi, zenginlik ve hürriyet istiyorsanız, para ve silah desteğimizle rejimi devireceksiniz!..”

* * *

Molla rejimini beğeniyor muyum? Hayır, háşa, asla… Övünmek gibi olmasın, “İran rejimi Şia, İslâm değildir” diye defalarca yazdım..

Bu rejim ile Kemalizm; iskâmbil kâğıdının Kralı (King, Rua, Papaz) gibi bir birinin aynı fakat ters görünen iki resmi, ikisini de sevmem.

* * *

Humeyni ile devlet dini haline getirilen Gulat-ı Şia için, şu tarihî, ibretamiz vakayı defalarca yazmıştım:

Endülüs’te yetişen âlimlerden İbn-i Hazm’a birgün iki papaz gelmiş ve “siz neden Hristiyanlık küfürdür... diyip duruyorsunuz?” demişler.

İbn-i Hazm, “Siz bir olan Allah’ı üçlüyor, kulu ve Resûlü İsa (a.s)’a “tanrının oğlu” diyorsunuz. İncilleriniz de muharreftir..” demiş..

Papazlar buna karşılık, “fakat sizin Kur’ân’ınız da tahrif edildi..” demişler..

İbn’i Hazm, “kim iddia ediyor, delili ne?” diye sorunca, “İran’daki Kur’ân’larda gördük, “Velâye Sûresi” eklenmiş demişler..

İbn’i Hazm, “Doğru, lâkin Gulat-ı Şia takımı Müslüman değildir!..” demiş..

(İbn-i Hazm, Ehl-i Sünnet, fakih bir âlim iken, İbn’i Teymiye gibi sonraları felsefeye dalıp sapıtmıştır.. Allah taksiratını affetsin..).

* * *

ABD ve AB, Rusya ve Çin Türkiye’yi küçültmek, parçalamak istiyor.. Pekâlâ İran Türkiye’nin bütünlüğüne taraftar mıdır? Maalesef değildir.

Son dört yıllık Suriye faciası bir kez daha gösterdi ki, Sünnî Türkiye ile Şiî İran arasında anlaşma, uzlaşma olamayacaktır!.

Yine de İran’a düşmanlık etmemeliyiz.. İran’ın karıştırılması Türkiye’nin de aleyhinedir.

Türkiye ve İran bir biriyle savaşa girsin, Müslüman kanı aksın istiyorlar!. Buna asla ve kat’a müsaade edilmemelidir…

#harbiden: Bu beynelmilel oyun bozulmalıdır. İran’ın ateşe atılmasına, gâvurlarca taksimatına behemahal mani olmalıyız... 03.01.2018