MİT’İN İKİNCİ FETÖ RAPORU-1

FETÖ Çatı dava dosyasında MİT’in FETÖ rapor özetinde yer alan sanık Fetullah Gülen’in Savunması;

Ankara 2. No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi 2000/124 esas sayılı davasında 06 Kasım 2001 günü Amerika'da bulunan sanık Fetullah Gülen kendini savunmuştur.

Bu savunma örgüt önderinin gerçeği söylemediğini ve takiyye yapıp tedbir uygulayarak kendini savunduğunu gösteren çok net bir belgedir.

Sanık F. Gülen savunmasında; “Kendinizi ve başkalarını hükümete yerleştirmeye çalıştınız mı, sorusuna hiçbir zaman böyle bir amacım, teşebbüsüm olmadı, fakat her zaman şerefli, itibarlı, namuslu insanların devlette yer almaları isteğim oldu şeklinde cevaplamıştır.

“Türk Hükümetini hiç devirmeye çalıştınız mı veya devirmeye çalışıyor musunuz” sorusuna;

Sanık Gülen “bunları duyduğum zaman ürperiyorum” cevabını vermiştir.

Yine “Laik Türkiye Devletini değiştirmeyi desteklediniz mi, evet veya hayır” sorusuna, “hayır asla, kesinlikle hayır” cevabını vermiştir.

Sizin adınıza başka birisi Türkiye'de veya başka bir yerde okullar kurdu mu sorusuna, Gülen’in cevabı ise:

“Benim adıma değil fakat belki de aldıkları destek veya cesaretle çünkü eğitimi takdir ettiğimi bilirler ve nerelerde okullar açtıklarını da bilmiyorum. Bu okullardaki öğretimde kesinlikle bir rolüm ve alakam yok dediği, okulları Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetlediğini, okullara gitmediğini, okulları bilmediğini anlatmıştır.

Said Nursi'nin halefi misiniz sorusuna “kesinlikle hayır” cevabını verdiği”, görülmektedir.

Ankara 2 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesindeki 2000/124 Esas sayılı dava içerisine avukatı aracılığıyla yazılı savunma gönderen Fetullah Gülen bu savunmasında:

“Ocak 1999 başında Amerika'daki Mayo Clinic kendisine vermiş olduğu randevu gereği şeker, koroner kalp yetmezliği ve eklemlerdeki nöropatik ağrı ve rahatsızlıklarla alakalı değişik komplikasyonlar gibi sağlık sorunlarının tedavisi sebebiyle 22.03.1999 günü ABD'ye geldiğini, halen aynı sebeple bu ülkede ikamet ettiğini söylemektedir.

Yine sanık Gülen ifadesinin devamında sağlık durumunun uzun bir seyahate ve heyecanlı ortamlara müsait olmadığını, tedavinin yarıda kesilmesinin sakıncalı olabileceğini ve ayrıca muhtemel bir ameliyat için burada beklemesinin icap ettiğini ileri sürdüğünü ısrarla beyan etmektedir.

Sanık Fetullah Gülen, cemaatin halka açık sosyal faaliyetleri olduğunu iddia etmektedir. ( Gerçekte Fetullahçıların hiçbir faaliyeti halka açık değildir. Gizlilik içerisinde yürütülmektedir. Halka açık olan kısmını bilinçli olarak kitleleri etkilemek, sempatizan toplamak, karşı cephenin dikkatini üzerine çekmemek gibi amaçlarla yapılmaktadır. )

Savunmasında Fetullah Gülen özgeçmişinde; 1941’de Erzurum Pasinler'de altısı erkek ikisi kız olmak üzere sekiz çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olduğunu belirtmiştir. Kendisinin hiç evlenmediğini, babası Ramiz'in köy cami imamı, annesi Rabia'nın (nüfusta Rafia) ev hanımı olduğunu, ilköğrenimden sonra özel derslerle din ve felsefe çalıştığını, Arapça-Farsça bildiğini bir süre Fransızca çalıştığını, İngilizceyi çok iyi bildiğini belirtmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı sınavı 1959'da kazanıp, Edirne Merkez 3 Şerefeli Cami'de imam-hatibi olarak resmi göreve başladığını, 1961-1963 yılları arasında askerlik yaptığını, 1964-1965 yıllarında Edirne'de kuran kursu öğretimi, 1965-1981 yılları arasında Kırklareli, Balıkesir, Edremit, Manisa, İzmir/Bornova ve Çanakkale merkez vaizliklerinde bulunduğunu yazılı olarak belirtmiştir.

Cami kürsülerinde ülkesi ve milleti lehine halka yaptığı bazı tavsiyeleri vesile sayan toplumun değişik kesimlerine mensup kişilerin Türkiye'de özel eğitim kurumları açılmasına izin verilince içeride ve dışarıda çok sayıda eğitim öğretim kurumuna destek vermeye başladıklarını... Bu kurumların hiçbirinin kuruluşuna doğrudan katkısının olmadığını, hiçbirinde kurucu üyelik sıfatının bulunmadığını, hiçbirinde görev yapmadığını, bu kurumlarda doğrudan ve organik hiçbir bağının olmadığını, sadece yaptığı tavsiyelerden dolayı bu kurumların kendisine atfedildiğini... Kurumların eğitim öğretim kurumu olmasının dışında hiçbir özelliğe sahip olmadığını...