MİT’İN FETÖ RAPORU-2

CEMAATİN HİYERARŞİK YAPISI

Fetullah Gülen cemaati ile ilgili hiçbir lakabı kabul etmez.

Emir komuta zincirinde askeri disiplin içerisinde işleyen bir sistem vardır.

Fetullah Gülen'den gelen istişare notları kararlaştırılarak yukarıdan aşağıya doğru, imamdan imama ulaştırılır.

Cemaat üyelerine verilen emirlere uymaması halinde fırça atılıp, hakaret edilir.

Cemaat mensupları şefkat tokadı ile motive edilirler.

Cemaat kurallarını uygulamada ağabeye itaat şarttır.

Ağabeyin dediği cemaatin felsefesidir ve kuralıdır.

Cemaatin öğretisi peygamberin söylediğidir.

Cemaat mensubuna göre ağabeyden gelen emir Allah'ın emridir.

Cemaatteki hiyerarşi ciddi ve teferruatlıdır.

Müslümanlıktan daha ziyade cemaat üyeleri için en büyük şans cemaatin içerisine girmiş olmaktır.

Himmet, para yardımı alma anlamına gelir.

Her evin bir kod adı bulunur.

Şefkat tokadı çok büyük bir felakettir. Allah tarafından dışlanmak anlamına gelir. Şefkat tokadı yiyeceği söylenen cemaat mensubu, sağda-solda bu tokadın ne zaman geleceğini araştırır durur.

Cemaat içerisindeki hiyerarşi ciddi, sert, teferruatlı ve düzen takip edilerek izlenmektedir.

İstişare notları yukarıdan aşağıya doğru gönderilir. Genel hiyerarşi de bir istişare grubu vardır. İstişare grubundan sonra imam grupları gelir.

Dünya imamı cemaat hiyerarşisinde emir veren istişare notlarını ileten kişidir. Dünya imamının görevi, dünyadaki bölge imamlarını ve ülke imamını atamaktır.

Dünya imamından sonra kıta ve ülke imamları gelir. Kıta imamlarından başka coğrafi bölge imamları vardır. Ülke imamları ülke içerisindeki coğrafi bölge, il-ilçe, mahalle-semt ve ev imamları olarak küçülür. İmamlar maddi ücret alırlar.

Cemaat içerisinde Fetullah Gülen'in kitaplarını hatmetmek görüntülü CD'lerini izlemek, kendini yetiştirmek, motive olmak gerekir.

Cemaatin genel bakışına göre Fetullah Gülen mehdidir, liderdir, öncüdür, kurtarıcıdır.

Cemaat, zaman zaman Atatürk'ü de kullanmış olup bazen Atatürkçü kesilen cemaat, bazen ağır lakaplar kullanarak hakaret eder. Malum zat olarak ifade edilir. Cemaat, cumhuriyete karşı hesaplaşma, devrimlerle hesaplaşma doğrultusunda üyelerini yetiştirir.

Cemaat üyeleri, nabza göre şerbet vermek, kişilerin kabul ettiğine göre, ortamın haline göre yavaş yavaş, sinsi, derinden, alttan alarak, gaye hayaline doğru sabırla ve istikrarla yürümek isterler. Hasım cephe aynı zamanda cumhuriyettir.

Bir cemaat mensubu ağabeysinin tercihlerini yapmasa makam konusunda da istediği yeri seçmez ise ya da cemaatin istediği kişi ile evlenmez ise “kaymış” sayılır.

Fetullah Gülen'in yurt içinde okul açmasındaki en büyük sebep kalifiye kadro yetiştirmektir. Okulların açılması altın nesil, ışık ordusu dedikleri kadronun yetişmesine yöneliktir.

Yurt dışında açılan okulların amacı nihai hedefte alternatif devletin kuruluşu safhasında Türkiye'yi dışarıdan kuşatmaktır.