Ana muhalefetin eski lideri Sayın D.B., Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarını korumak amacıyla B.M. ve uluslararası alanda tanınırlığı olan meşru Libya UMH ile  askeri ve güvenlik anlaşması imzalaması, Hükümeti askeri olarak desteklemesi ve oraya asker göndermesi konusunda "Emeği geçenleri kutluyorum, çok doğru bir anlaşma, doğru bir hamledir ve geç bile kalınmıştır.

Ana muhalefetin eski lideri Sayın D.B., Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarını korumak amacıyla B.M. ve uluslararası alanda tanınırlığı olan meşru Libya UMH ile askeri ve güvenlik anlaşması imzalaması, Hükümeti askeri olarak desteklemesi ve oraya asker göndermesi konusunda "Emeği geçenleri kutluyorum, çok doğru bir anlaşma, doğru bir hamledir ve geç bile kalınmıştır. Keşke daha önce asker, silah, mühimmat ve lojistik olarak destek olabilseydik." diyerek desteğini net bir şekilde ifade etmiştir.

Sayın D.B., siyaset üstü Milli konularda her zaman, mandacı ve himayeciler ile emperyalizmin kullanışlı aptallarının aksine, Türkiye'nin yanında yer almış, Devleti ve Hükümeti desteklemiştir.

Sayın D.B., 2016 yılı Şubat ayında Türkiye'nin Suriye dış politikasına ilişkin güvenlik ve terör koridorunun önlemesi amacıyla YPG/PYD'yi bombalamasını, "YPG/PYD'nin bombalanması doğrudur ve destekliyorum" diyerek Milli desteğini açıktan göstermişti.

Sayın D. B., 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Türkiye Amerikan ambargosu nedeniyle inim inim inlerken, dünyadan savaş uçaklarının bir vidasını bile alamazken, Hükümet görevlendirmesiyle Libya'ya gitmiş, Kaddafi ile görüşmüş, harekatın siyasi, stratejik, askeri ve teknik boyutlarını etkili bir sunumla Kaddafi ve Generaller Konseyine anlatmıştır. Bunun üzerine Kaddafi "Ne istiyorsanız hepsini karşılıksız karşılamaya hazırım" diyerek Millileştirdiği Amerikan askeri üs ve depolarının hepsinin kapılarını sonuna kadar açmıştır.

Kaddafi, görüşme sonucunda Sayın D.B. ve heyetini kendi özel uçağı ile Türkiye'ye uğurlamış, askeri yardımları da özel uçakları ile Ülkemize göndermiştir. Üstelik para da istememiştir.

Uluslararası ilişkilerde siyaset üstü Milli menfaatler vardır.

Savunma ve güvenlik konuları Milli bir meseledir.

"Yurtta barış, dünyada barış" ilkesi gereği, Türk-İslam hinterlandı ve dünyada barış için Türkiye'nin Milli gücü ile Türk Ordusu dünyanın her yerine, uluslararası hukuk çerçevesinde, gidebilir.

Milli ve Devlet Adamı, bu gerçeği her zaman görür...

Milli ve Devlet adamı, bu gerçeği her zaman görür...

Milli Devlet Adamını duyarlılığı için kutluyorum...

12/01/2020

Zeki ÖZDEMİR/ANKARA

İstiklal Gazetesi Yazarı