MHP Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli 11 Ekim 2016 da grup toplantısındaki yaptığı çıkış ile başkanlık tartışmasını yeniden gündeme getirmişti.

MHP Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli 11 Ekim 2016 da grup toplantısındaki yaptığı çıkış ile başkanlık tartışmasını yeniden gündeme getirmişti. Bunun üzerine tartışmalar yeniden alevlendi.

*

Şimdi başkanlık sistemi üzerine ilk açıklamalar üzerinde duralım. MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin açtığı tartışmadan sonra CHP kanadından bir hareket geldi. CHP’li Böke, şunları söyledi; “İktidara ve Saray’ın yedek lastiğine sesleniyoruz. Türkiye’nin demokrasi sorunu var, rejim sorunu yok. Vatandaşın hukuk ve ekonomik sorunu var rejim sorunu var. Bırakın başkanlığı, lafı bile Türkiye’yi eritiyor. İşte bu yüzden parlamenter sistem diyoruz. Parlamenter sistemi korumak için yeni bedeller ödemek gerekiyorsa ödeyeceğiz.”

CHP’li Böke neden bu kadar öfkelendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklaması gayet açıktır. Devlet Bahçeli bu sorun için ‘’Milletimize soralım ‘’demiştir. Millete sormak ne zaman suç haline geldi? Sayın Böke sizi seçen millet değil mi? Millete sorulmasından neden bu kadar korkuyorsunuz?

*

Bu sorunu siyasiler tartışa dursun. ’’Millet ne diyecek’’ önemli olan soru aslında budur. Kimse kendini milletten üstün görmesin. Herkes bu konu hakkında yüzlerce yorum yapıyor. Asıl yorum millet tarafından yapılacaktır. Bunu hiç kimse unutmasın! Temennim tüm konularda milletimizin görüşü alınmasıdır. Bunu da siyasilerin bir tarafa not etmesi lazım

*

Lafı uzatmayalım.Başk anlık sistemi ile ilgili kanun tasarısı hızlıca TBMM’ye getirilsin. Tüm siyasi partiler bir duruş gösterip meclise geldikten sonra bu konuyu tartışmalıdır. Eksikler veya yanlışlar var ise bunları mecliste dile getirip düzeltilmelidir. En sonunda ise asil olan yetki aldıkları millete sormak için referanduma götürmelidir. Bu konu üzerinde daha fazla gündemi yormaya gerek yok. Referandumda ise kim neyi savunacak ortaya koyar. Sonrası belli zaten; Takdir yüce Türk Milletinindir.