Sevgili Okurlarım, Dalgasız denizde herkes kaptandır. Ne zaman ki dalgalarla boğuşmak zorunda kalırsınız asıl kaptanlık orada belli olur. Sevmekte böyle, mevsim yazken havalar güneşliyken herkes sever, zaten insanın içi kıpır kıpırdır, kanı kaynar hormonlar ister sevmeyi, kolaydır sevmek bu zamanlarda.

Sevgili Okurlarım,

Dalgasız denizde herkes kaptandır.
Ne zaman ki dalgalarla boğuşmak zorunda kalırsınız asıl kaptanlık orada belli olur.

Sevmekte böyle, mevsim yazken havalar güneşliyken herkes sever, zaten insanın içi kıpır kıpırdır, kanı kaynar hormonlar ister sevmeyi, kolaydır sevmek bu zamanlarda.

Ah bir de kış geldim mi dünyaya, havalar kapatmış karanlık günler düşünün, yağmur çamur kar her gün, işte o zaman insan bencilleşmeye başlar. İçinden sevmeyi ertelemek gelir, kendini kapatmak ister dışarı. Kabuğuna çekilip soyutlamak ister kendini sevmekten bu zamanlarda.

Oysa asıl sevmek her mevsim sevebilmekle olur. Hakiki sevgi de yaz kış ayrımı yoktur. Hayatın yazında da sevilir kışında da. Sevmek mevsimlere bağlı değildir.

En ufak bir fırtına da dağılan, aydınlık ve kolay günlerde sevgi pıtırcığı gibi yaklaşıp, karanlık ve zor günlerde sevdiğinden uzaklaşan bir sevgi hakiki bir sevgi değildir.

Hakiki Sevgi,
Mutluluğu da hüznü de acıyı da tatlıyı da gülmeyi de ağlamayı da başarıyı da başarısızlığı da parayı da parasızlığı da sağlığı da hastalığı da almayı da vermeyi de ayrılığı da kavuşmayı da kabul etmektir.

Sevgi tende bir olmak,
Sevgi canda kan olmak,
Sevgi paylaşmak,
Sevgi kucaklaşmak,
Sevgi ne olursa olsun bir arada olmak için çaba göstermektir.

Sevgi değer vermek, değer almak,
Sevgi el üstünde tutmak, tutulmak,
Sevgi bahaneler yerine çözümler üretmek,
Sevgi yüreğinle canınla kanınla sevdiğinin yanında olmak,
Ona kapılarını her daim açık bırakmaktır.

Mevsim yaz olunca herkes sever ve sevilir,
Mühim olan kışta da seven ve sevilen olmak!


Velhasıl sevmek bir sanat,
Hakiki manada sevense bir sanatçıdır.



Sevgi ve Muhabbetle,