2022 yılının Ocak ayı içerisinde (15 ay sonra) yapılacak olan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası seçimlerinde TAKSİ sahipleri net tavır belirlemek zorundadır.......

Çocukluğumun, gençliğimin ve bugünkü yaşantımın harmanlandığı yerdir Zeytinburnu.Geçmişten bu güne baktığımda çamurun içerisinden asfalt yollara, yamalı pantolondan markalı elbiseyle gezdiğim, gezerkende geçmişin alınterinin geleceğin kazanılmış haklarının mücadelesinin verildiği ailevi mücadelemdir bu yerler... Yaşamak için, helal rızık için kimseye boyun bükmeyen bunun karşılığında mücadeleye devam eden bir babanın evladı olmak bana her zaman onurla taşıyacağım bir madalya olmuştur. Bugünlere gelmemize vesile olan bir baba ve icra ettiği alınteri döktüğü dökmeye de devam ettiği bir meslek....TAKSİCİLİK.....

Ne yazık ki İstanbul genelinde ailemin yılların birikimi ve yılların emeği olan bu sektör beceriksiz sektörel yöneticiler yüzünden can çekişmekte olup günden güne erimektedir.Oysa ki daha düne kadar toplumun en itibar gören ve en güvenilir meslekler arasında yer alan TAKSİCİLİK kendi içinde ayrışmalara bölünmelere ve sen ben kavgası içerisinde erimeye gitmektedir. Bu meslek benim ve ailemin bu günlere gelmesine vesile olmuş ise; bende bu kötü gidişe son verme uğruna birşeyler yaparak babam Zeki KARAGÖZ'ün emanetine sahip çıkmak zorundayım.

2022 yılının Ocak ayı içerisinde (15 ay sonra) yapılacak olan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası seçimlerinde TAKSİ sahipleri net tavır belirlemek zorundadır.Geçmiş dönemde yapılan benim hemşehrim benim köylüm benim partilim benim akrabam düşüncesini bir yana bırakıp BENİM MESLEĞİM demek çokta zor olmamalıdır. Kendi içerisinde emekçi şoförüyle, durak başkanıyla, kiralıkçı çalışanıyla bir bütün ve katmanlarıyla tek vücut olmak zorundayız.. Peki bu tek vücut olma ilkesinin kimin liderliğinde olacağını nasıl belirlemelidir taksici esnafı diye düşünmeden de geçemiyorum. Sahada şu an 'SİZLERİ ASLA YERE DÜŞÜRMEYECEĞİM' diyerek yola çıkan tek isim İ̇rfan ÖZTÜRK.


Tabiki ilerleyen süreçte daha bir çok adayın çıkacağınıda şimdiden sizlere söyleyeyim. Çıkacak olan adayların kimler olduğunu esnafta bende biliyorum ve bu adayların arasından kime neden oy vereceğimizi de şimdiden biliyoruz.
Çıkış ve söylemleri ile mesleğin tüm katmanlarını bir arada kaynaştıracağını beyan eden, bunun karşılığında 160 adet esnafla İstanbul halkını barıştıracak birbirinden güzel proje sunan, mesleğin her kadamesinde görev yapmış, halen direksiyonda mesleğini icra eden, Bilgi birikimi yüksek proje üretebilen yönetim kurulu üyelerinin tamamının kanunları, yönetmeliği, genelgeleri ve yönergeleri çok iyi bilen kişilerden oluşacağını beyan eden, odada çalışacak tüm personelin sektörle iştigal edeceğini deklare eden, her daim mesleki dertlerimizle dertlenen ve taksiciler tarafından sevilen sayılan İ̇rfan ÖZTÜRK bir adım önde gözükmektedir.Yazımın başında belirttiğim olumsuzlukların sayın irfan Öztürk tarafından son bulacağını ve çocukluğumdaki itibar gören taksiciliğin tekrar İstanbul halkıyla buluşacağını görür gibiyim.