Şu anda kurdan kaynaklı ciddi bir enflasyon oluşmuş, alım gücü o yönde negatif etkilenmiştir. Memur ve memur emeklilerine ek zam beklentisini kamuoyu satın almışken Sayın Erdoğan'dan gelecek cevabı beklemek en doğrusu olacaktır.

Evet 15 Temmuz darbe girişimini yapanlar bu sefer dolar üzerinden darbe girişimi yapmaya karar verdiler.

Belli bir noktaya kadar da başarılı oldular. Ta ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası açıkladığı ekonomi programına kadar.

Ve dolar bir gecede çıktığı gibi yüzde 26'ya yakın değer kaybı ile her şey birden tersine dönmeye başlayana kadar.

Fakat o sürece kadar herkes zam yaptı. 1/5 etiketler değişti, enflasyon çok ciddi oranda etkilendi. Maaş da bu oranda eridi.

İlk önce doktorların emekli maaşlarına ek gösterge ile bir zam yapıldı. Bu doğru olmakla beraber ne hikmetse tasarıdan bu zam bir alt komisyona çekildi.

Örnek Aile hekimlerine ödenen cari gider piyasa şartlarına göre artması gerekirken eridi.

Asgari ücrete yapılan tarihi yüzde 50 zam ile aile hekimlerinin cari ödemelerinde yüzde 50 artış olmayacağı için ciddi bir kayıpla karşı karşıyalar.

Memurlar ve memur emeklileri de asgari ücrete yapılan yüzde 50 zamdan örnek alarak haklı olarak beklenti içine girdiler.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Memur-sen ve ona bağlı konfederasyonları Beştepe'de kabul etti.

Gelen bilgiler ölçüsünde memura ek zam konusu ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Şu anda kurdan kaynaklı ciddi bir enflasyon oluşmuş, alım gücü o yönde negatif etkilenmiştir.

Memur ve memur emeklilerine ek zam beklentisini kamuoyu satın almışken Sayın Erdoğan'dan gelecek cevabı beklemek en doğrusu olacaktır.

İnşallah ekonomiye böyle bir saldırı bir daha yaşanmaz, doğru giden şeylerin kötü gibi gösterilmesine sebebiyet ve fırsat verilmez.

Sayın Erdoğan'ın açıkladığı doktorlar için ek gösterge zammı da meclisten geçer onaylanır.

Pandemi döneminde sağlık emekçileri bundan fazlasını hak ettiler.