Sevdiğimiz bir Hocamızın ısrarlı bir şekilde "MEAL OKUMALIYIZ...  MEAL OKUYUNUZ.." tavsiyesine karşı tavsiye yazımı arzediyorum. Svg. Hocam. Teşekkürler. Bilgiler güzel. Ancak...

Sevdiğimiz bir Hocamızın ısrarlı bir şekilde MEAL OKUMALIYIZ.. MEAL OKUYUNUZ..
tavsiyesine karşı tavsiye yazımı arzediyorum.

@ @ @

Svg. Hocam. Teşekkürler. Bilgiler güzel. Ancak: Bir hususta itirazım vardır. İtirazdan ziyade açıklama yapmadan direk MEAL OKUYALIM. ÇOK MEAL OKUYALIM demenizi asla uygun görmüyorum.. Açıklayayım.. Şüphesiz Kİ: Yüce ALLAHIN KELAMI okunsun
öğrenilsin gereği yapılsın diye gönderilmiştir. Okunmasın. Okunmamalidir diyecek değiliz.. Ancak: MEAL YAZANLAR ve OKUYANLARA ait sahip olduğumuz TECRUBELERİMİZİN de yabana atılacak hali yoktur..

1. MEAL OKUYUNUZ. Ancak: HÜKÜM vermeye meraklı olmayınız.. Takıldığınız bir yer olursa mutlaka muteber bir TEFSİRE bakınız veya güvendiğiniz bir ALİME sorunuz denilmelidir.

2. Meal okumak güzeldir. Ancak: BİR BİLENLE BERABER OKUNURSA DAHA GÜZEL OLUR. denilmelidir.Tek başına MEAL okumanın bazı tehlikeleri vardır. (Geniş izah etmek gerekir)

3. MEAL ÇOK OKUNMALIDIR.. OKUYALIM DA: Hangi MEAL? Kimin yazdığı MEALİ okuyalım? Bu mesele çok önemlidir.. PİYASA da SALAT DUA DEMEKTİR. NAMAZ, VAKİT, REKAT, ŞEFAAT, KABİR HAYATI, AZABI, KADER, MİRAÇ, RUYETULLAH v.s YOKTUR.. EHLİ KİTAP (Yahudiler, Hristiyanlar, Budistler) CENNETLİKTİR diyen bir sürü SAPKIN MEAL VARDIR.(H. YILDIZ.Hayri YILDIZLI. M. OKUYAN
B. BAYRAKLI. M. İSLAMOGLU. S. ATEŞ v.s Ayrıca başta Mustafa OZTURK olmak üzere KURANIN HÜKÜMLERİNİN BİR ÇOĞU TARİHSELDİR.. Bugün geçerli değildir. v.s diyenlerin yazdığı MEAL ve TEFSIRLER VAR)

SON SÖZ: Biz ilk önce asırlar boyu üzerinde İTTIFAK EDİLEN EHLİ SÜNNET İTİKADININ PRENSİPLERİNİN (İSLAMIN ANA KURALLARI) ÖĞRENİLMESİNİ, daha sonra ahkam kesmeye meraklı olmaksızın aşağıdaki Dört MEAL den birinin (İlk tavsiyemiz A. DAVUDOGLU MEALİ) okunmasını tavsiye ediyoruz..

A. Ahmed DAVUDOĞLU MEALİ (İsl. Ens. Mdr.)
B. Hasan Basri ÇANTAY MEALİ,
C. ELMALI Hamdi YAZIR MEALİ,
D. Prof. Hamdi DÖNDÜREN MEALİ.. İlk üçü
Merhum Hocalarımızın MEALine güvenebiliriz Bu MEALLER de meseleler parantez içinde veya ALT NOTLAR'la güzelce izah edilmiştir..