MAY NEDEN İSTİFA ETTİ?

Evet, bilindiği gibi 28- 29 Haziran'da G20 liderler zirvesi yapılmıştı. Bu zirveye tüm AB ve NATO üyeleri katılmıştı. G20 zirvesine katılan Ülkelerden biride İngiltere idi. Zirvede Rus Başbakanı Putin ile bir araya gelen İngiltere Başbakan olan bayan Theresa May, Putin'e aynen şu sözleri ifade etmişti.
" Müdahalelerini dezenformasyon ve siber saldırılarını durdurmasını ayrıca Suriye rejiminin kimyasal silah kullanımına son vermelerini" söylemişti.
Bunun yanında May: " Eğer bunlar düzeltilmezse iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmeyeceğini" dile getirmişti.


Maalesef bu görüşmelerde hemen sonra Esed rejimi ve Rusya, İdlibe bombalar yağdırmaya başladı. Çünkü Rusya, Orta-doğu'yu yok etmek için müttefiği olan Ingiltere'nin onlarla birlikte hareket etmelerini ve destek vermesini istemektedir. Bunu kabul etmeyen Ingiltere Başbakanı Theresa May, çözümü istifa etmekten buldu. Ve şimdi yerine ikinci trump,Johnson geldi.
Ve ilk konuşması: " Gücümüzü hafife almayın." Dedi. Bunu kime seslenerek,gözdağı veriyor acaba?

Evet, ilk defa bir Avrupa ülkesinin Başbakanı Orta- Doğu için endişeleniyor ve müttefiklerinin yanlış hareket ettiklerini görüyor ve görmektedir. Ondan dolayı 14 Bakanı ile istifasını verdi. Başbakanlık koltuğunu bıraktı. Helal olsun sana!

Allah'a emanet olun.