MALATYA YEREL SİYASETİNİN KODLARI

Bakmayın böylesi derin bir anlam ifade eden bir başlık attığıma. Zira yazımın devamını okuduğunuz da kocaman bir ironi ve hatta tiye almanın varlığı, direk gözünüze çarpacak ana hedeflerim arasında.

Malumunuz yerel seçimler sathı mahalline girmiş bulunmaktayız. Hal böyle olunca her şehri bir telaş almış, her şehrin yerel siyasetçileri de halk ile dirsek (!) temasına geçmiş haldeler. Türkiye genelinde fotoğraf bu olsa da ben, bir Malatyalı olarak kendi şehrimin başrol ! Oynayan siyasetçilerine dair bir iki kelam hicvetmek istiyorum.

Malatya’nın kodaman siyasetçileri de şehri kuşatmış ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek, sözüm ona adaylara dair kampanyalar yapıyor ve milletten katkı yapmalarını istiyorlar. Bu durum her parti için geçerli olsa da, özellikle iktidar partisi için bambaşka bir hüviyete dönüşüyor. Zira iktidar partisinin adeta kalelerinden biri niteliği taşıyan Malatya, güneşin önünde ki kar misali günden güne erimektedir.

Evvela Genel merkeze dair bir iki kelam eylemeliyim diye düşünüyorum.

Yaptığınız tek doğru SELAHATTİN GÜRKAN’ı büyük şehir adayı olarak göstermeniz oldu. Bunun haricinde bir Malatyalı olarak ve Malatyalıların düşünce ve kanaatlerine hâkim birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki başkaca doğrunuz da yok. Şayet başkaca doğrunuz olsa idi, Malatya ve Malatyalıların kahir ekseriyeti için hiçbir espri, sempati ve değer ifade etmeyen kişilerin vekil kervanına katılmalarına zerre kadar izin vermemeniz gerekirdi. Bütün şehrin irrite olduğu ve bu olumsuz kanaatlerini de her platform da ifade etmiş olmalarına rağmen, şehrin sakinlerine bu denli sırtınızı dönmüş olmanızı açıklamaktan aciz hissediyorum kendimi. Bunca şikâyet ve memnuniyetsizliklerin değil kulağınıza, gözünüzün içine içine girmiş olması zaten kaçınılmaz bir gerçek.

Malatya gerçeği bu iken, bu insanları vekil seçmenizin, etki ve yetki vermenizin ne sosyolojik, ne teolojik ne siyasi nede akıl ile izahı mümkün değildir. Vahametin boyutları buralara kadar varmışken, Malatyalı için bir iyilik yapın ve bu kişileri sahneden bir an evvel çekin. Malatya’ya ve Malatyalının düşünce, kanaat ve şikâyetlerine son derece vakıf bir kişi olarak sizi temin ediyorum ki, SELAHATTİN GÜRKAN’ın, bunların katkısına zerre kadar dahi ihtiyacı yoktur. Olmadığı gibi, Sayın GÜRKAN için önemli bir ayak bağı olduklarının da garantisini verebilirim.

Öyle ki, SELAHATTİN GÜRKAN Malatya’ya ve Malatya da SELAHATTİN GÜRKAN için biçilmiş kaftan gibiler. Şehir Başkanından ve başkan da şehrinden razı iken, bu ahengin temeline dinamik koyan kişileri bir an evvel çekin sahadan. Bahsettiğim tehlikenin kütlesi bu iken, bu denli büyük bir sıkıntıdan habersiz iseniz bu kabul edilebilir bir hata değildir. Yok eğer haberiniz var ise bu başlı başına fecaatin kendisidir.

Bırakın Malatyalıyı kendisine. Zira feraset ve basiret ehli memleketin sakinleri, en doğru ve en sağlıklı tercihi zaten yapacaktır. Piyasa da bir takım etiketlerle arzı endam eyleyenlerin gram değer ifade etmiyor oluşlarına, daha fazla kulaklarınızı tıkamaktan da ivedilikle vazgeçin.

Üstüne basa basa bir kez daha belirtmek istiyorum ki, ömrüm Malatya da geçti ve Malatya’nın sahip olduğu tüm değer ve değersizliklerine, tüm dinamiklerine vakıf bir kişiyim. Bu bilgiler ışığında Ak parti genel merkezine seslenerek diyorum ki, gelin doğru sayınızı ikiye çıkarın ! ve Yeşilyurt Belediye Başkanı sayın MEHMET ÇINAR beyefendiyi de hak ettiği yerde perçinleyin.

Yeşilyurt, Sayın MEHMET ÇINAR Beyefendinin başkanlığında insan merkezli yönetim tarzı ile renk ve ahenk kazanmış, Belediye ile halk arasında ki mesafe ortadan kaldırılmıştır. Zaten kişilik ve karakteri ile son derece tevazu sahibi, ihtirastan arınmış, tatmin bir nefsin sahibi olması dolayısıyla halk ile iç içe bir başkan olan MEHMET ÇINAR, bütün Malatya için önemli bir değer ifade etmektedir.

MEHMET ÇINAR ile ikinci bir doğruya karar vereceğinizi, Cumhurbaşkanı’nın da, Malatya halkının bu yüksek teveccühüne duyarsız kalmayacağını ümit ediyorum. Bu iki doğru ile gerek kaybedilmiş oyların tekrar kazanılacağını, kazananın Malatya olacağının yanı sıra Ak parti’nin olacağını da şimdiden söylemek istiyorum.

Bu uyarı ve ikazlarımın ciddiye alınmaması sonrası meydana gelecek ciddi kayıpların ve homurtuların sesini şimdiden duyar gibiyim. Ve bahsettiğim tablo yaşanırsa şayet, mevcut durumu defalarca ama defalarca kaleme alıp, hak edenleri de devamlı teşhir edeceğimden de kimselerin kuşkusu olmasın.

DOĞRU 1: SELAHATTİN GÜRKAN

DOĞRU 2: MEHMET ÇINAR

Takipteyiz ve bekliyoruz…