MALATYA VE ADAYLAR

Doğu Anadolu’nun en mümtaz şehirlerinin başında gelmektedir Malatya. Birçok özelliği barındıran şehir, her geçen gün cazibesini katlayarak büyümeye devam etmektedir. Özellikle de Büyük şehir olmasından sonra, sahip olduğu değerler daha bir anlam kazanmış ve çok daha önemli görevleri üstlenmiştir. Bu önemli şehrin yöneticileri de aynı değerde yüksek profil sahibi kişilerden oluşmalıdır. Doğup büyüdüğüm şehrin genel yapısına ve aynı zaman da adayların da profil bilgilerine sahip olmam dolayısıyla, birkaç kelam eylemek ve adaylar üzerinden kalem oynatma hakkımın varlığına kaniyim.

Malatya Büyük Şehir Belediye başkanlığı, gerçekten çok stratejik bir görevdir. Çok ciddi sorumluluğu bulunan bu makamın da, haliyle eş değer kalitede bir ismin adaylığını zaruri kılmaktaydı. Henüz resmiyet kazanmamış olsa da, Sayın Selahattin GÜRKAN’ın adaylığına kesin gözüyle bakılmakta. Böylesi bir göreve işin ehli, sevilen, sayılan, vatandaş ile can teması kuran ve son derece başarılı işlere imza atmış olması dolayısıyla Sayın Selahattin GÜRKAN, isabetli ve yerinde bir isim olmuştur. Yakinen tanıdığım, gönül insanı olduğuna tanık olduğum, hangi zümreden olursa olsun ayrım yapmaksızın paylaşan ve bölüşen kişiliği dolayısıyla, Makama anlam katacak müstesna kişilerin başında gelen Sayın Selahattin GÜRKAN, Yolun açık olsun ..

Yeşilyurt ve Sayın Mehmet ÇINAR

Mehmet ÇINAR ismi de resmiyet kazanmış isimlerden değil. Ancak bu isim de yüksek sesle dile getirilirken, halkın memnuniyet seviyesi de öyle azımsanır derece de değil. Müşfik yapısı, alçak gönüllü tavrı, insanı merkeze alan birebir dokunuşları, halk ile arasına mesafe koymamış olması ve her şeyi ile tam bir Malatyalı profili çizmiş olması, hanesinde ki en değerli puanlardan. Mesai saatinin kahir ekseriyetini sahada geçiren, bütün projelerini yakinen takip altında tutan, kendisini makamdan azade tutmuş ender kişilerden birisi Mehmet ÇINAR.

İnandığı değerlere sıkı sıkıya sahip, ilkelerinden taviz vermeyen, erdemi tek azığı kabul etmiş bu şahsiyet, Yeşilyurt için gereklilikten çok daha ötesidir. Makamdan beslenmeyen, aksine makama değer katan yapısıyla göz dolduran bir karakter sahibidir.

Doğruya ve hakka dört eliyle sarılmış ve bu değerlerden zerre sapma göstermeksizin uzun zamandır hizmet etmekte olan Sayın Mehmet ÇINAR, tüm Yeşilyurt sakinlerinin abisi, kardeşi konumunda yerini almıştır.

Kendisi, yüreği ve insani ilişkileri güzel insan Mehmet ÇINAR, dualar seninle...

Battalgazi ve Osman GÜDER

Genç ve dinamik isimlerden olan Osman GÜDER, uzun zamandır partinin her türlü kademesinde görev almış, ciddi bir eğitim sahibi, yönetim tecrübesine dair önemli kazanımları elde etmiş bir değer olarak karşımızda durmaktadır. Gerek yüksek eğitimi, gerek siyasi tecrübesi ve gerekse iş adamı kimliği dolayısıyla, birçok özelliği bünyesinde taşıyan ve Malatya için şans kabul edilebilir bir hüviyettir Sayın Osman GÜDER. Arkasında önemli bir teşkilat desteği olması bir başka avantajıdır. Battalgazi ilçesi ile yarışan diğer adaylar ile kıyasa tabi tutulduğu zaman, açık ara önde olabilecek yeti ve donanıma sahip olması, kendisinin ayırt edici özellikleri arasındadır. Sayın Osman GÜDER’in, Battalgazi ilçesini çok iyi bilmesi, bölgenin potansiyelinin neler olduğuna vakıf olması, iş ve yönetim dünyasının içerisinden geliyor olması, İlçe halkı için çok ciddi bir şanstır. Bütün bu özellikleri dolayısıyla, Battalgazi ilçesi sakinlerinde önemli bir heyecan uyandırmış ve hüsnü kabul görmüş bir isimdir. Buradan Ak parti Genel merkezi yetkililerine seslenerek, teşkilat ve halkın ciddi desteğini kazanmış olan Sayın Osman GÜDER ismi üzerinde bir kez daha ve hassasiyetle düşünmelerini özellikle istirham ediyorum.

Ak parti Genel merkezi !

Battalgazi sakinlerinin istek ve taleplerine kulak kabartmanız, gerek partinin alacağı sonuçlar ve gerekse halkın taleplerini ciddiye almak, yöre halkının istek ve taleplerini önemsemek adına ciddi bir anlam ihtiva etmektedir. Böylesi değerli, sevilen, sayılan, dinamik ve iyi yetişmiş bir ismin Battalgazi için elzem olduğunun altını çiziyor ve sizlerin de dikkatlerini bu ismin üzerine vermenizi istirham ediyorum. Teşkilat ve yöre halkının istek ve taleplerinin hak ettiği değeri göreceği ve Osman GÜDER ismin de mutabık kalınacağına olan inancım güçlü şekilde durmaktadır.

Battalgazi ve Osman GÜDER ikilisinin sahip olduğu ahengin et ve kemiğe bürünmesi, birçok sebep dolayısıyla kaçınılmaz olarak karşımızda durmaktadır.

Rastgele Osman GÜDER..