Bu köşeyi takip edenler bilirler ki aslen Malatyalıyım ve haliyle Malatya siyasetine ve siyasetçilerine de hâkim bir kişiyim. Dolayısıyla Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanının ve yönetim kadrosunun yetersiz, kifayetsiz ve keyfi uygulamalarını ve dolayısıyla Malatya halkını önceleyen bir icraatın içerisinde olmadıklarını defalarca kaleme aldım ve almaya da devam edeceğim.

Bu köşeyi takip edenler bilirler ki aslen Malatyalıyım ve haliyle Malatya siyasetine ve siyasetçilerine de hakim bir kişiyim. Dolayısıyla Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanının ve yönetim kadrosunun yetersiz, kifayetsiz ve keyfi uygulamalarını ve dolayısıyla Malatya halkını önceleyen bir icraatın içerisinde olmadıklarını defalarca kaleme aldım ve almaya da devam edeceğim.

Ben yazdıkça uslanmayan, kendilerine çeki düzen vermek bir kenara, inadına, burun dikine ve layüsel davranmaya ısrarla devam edip durmaktalar.

Malatya Yeşilyurt belediye bütçesinin kimler tarafından nasıl, ne amaçla ve hangi miktarlarca çarçur edildiğini elbette Ak parti genel merkezinde ki yetkililere havale ediyorum. Ve elbette bir takım konular hakkın da bilgimize başvurmak isterlerse de her türlü bilgiyi vermeye de hazırım.

Gelelim belediyenin meşhur ve son derece yararlı !!icraatlarına.

Otuz bir Mart seçimleri üzerinden yaklaşık sekiz ay geçmiş olmasına karşın, henüz iç piyasaya dahi borcunu ödememiş olan Yeşilyurt belediyesi, kalabalık bir kadro ile İstanbul'a çıkarma yapmakla birlikte, şehrin en meşhur ve haliyle cep yakan mekanların da envai türden yiyecekleri tüketip, bir de sosyal medya hesapları üzerinden paylaşınca, Malatya da kıyametlerin kopması da normal hale gelmektedir.

Malatya halkının çok çeşitli sorunlar altında inim inim inliyor olması, belediye başkanı Mehmet Çınar ve ekibinin ilgi alanına girmiyor olması dolayısıyla, böylesi bir tavrın içerisine girmiş olmaktan yana da şikayetçi değiller. Yapılan bunca büyük harcamaların ne kadarı kendileri ve ne kadarı belediye bütçesinden karşılandığı sorunu, elbette Ak parti genel merkezin konusu arasındadır. Ancak, bütün bu harcamalara dair Malatya halkının kanaatinin ne olduğu sorusuna cevap vermeyi dahi israf olarak görmekteyim.

Şehrin bir sakini, gazeteci ve yazarı olarak bu durumu @ RTErdoğan'ın dikkatlerine sunmayı elbette bir vazife addediyor ve Sayın Cumhurbaşkanının dikkatini bu layüsel davranışa çekmek istiyorum. Zira Malatya halkının ve özellikle de Yeşilyurt İlçesi sakinlerinin bu sorumsuz yaşam, yönetim ve tüketim tarzına ne sabrı ne tahammülü kalmamıştır.

Bütün bu bilgiler, bu lüks tüketim, Yeşilyurt belediyesinin tepe noktalarını işgal ve meşgul edenlerin sayfalarını arsızca süslerken, Malatya halkının içerisinde bulunduğu sorunlar, ilgi alanlarına dahi girmemektedir. Yenilen ve içilen bu lüks mekanın fiyat menüsüne bakan her Malatyalının mevcut tepkiyi veriyor olmasından daha doğal bir davranış elbette beklenemez.

Bir daha ki seçimde yüzlerini dahi görmek istemeyen ciddi bir Malatyalı kütlesi, Ak parti için önemli bir alarm niteliği taşımaktadır. Bu savurgan, liyakatsiz ve layüsel davranış sahiplerine karşın gerekenin yapılmaması, evvela ve mutlaka Ak partinin bizatihi kendi ayaklarına dolanacak bir ayak bağı olacağının altını çizmek isterim.

Bu gibi sorumsuz kişiler ve davranışları sebebiyle, toplumsal sempati oranında ciddi bir değer kaybı içerisinde bulunan Ak parti, ivedilikle sorunun üzerine gitmeli ve sorumlulara da hak ettiklerinin karşılığı mutlaka verilmelidir.

Bunca kalabalık bir heyetin İstanbul çıkarmasının ve bu denli büyük bütçelerin harcanmasının Malatya ve Malatyalıya ne gibi bir getirisi vardır ve olmuştur ? Malatya için hiçbir değer içermeyen ve üstelik fakir fukaranın hakkının böylesi ucube işlerde harcanıyor olması mutlaka her türlü yaptırıma gerekçe olmalıdır.

Aklını fikrini bir futbol kulübü ve ne amaca hizmet ettiği belli olmayan bir sinema dalgası üzerine bozmuş olan Mehmet Çınar ve kadrosu, herhangi bir yaptırıma tabi tutulmadıkları sürece kendilerini düzeltecek bir anlayış sahibi değiller.

Bütün bu savurgan, sorumsuz, halkın sorunlarından bihaber olmalarının yanı sıra hepten duyarsız kişiler eliyle Ak parti kaybediyor ve korkarım ki kaybetmeye de devam edecek.

Ak parti genel merkezi!

Mevzu bahis ettiğimiz bu ve benzeri ucube olaylar sebebiyle Malatya halkının feveran sesleri sizlere kadar nasıl ulaşmıyor ve şayet ulaşıyor ise neden herhangi bir karşılık bulmuyor!?

Zamanın sadece Ak parti aleyhine cereyan ettiği bu süreç, bu sorumsuz ve layüsel zümrenin umurun da bile değildir.

Ya kulak kabartarak kan kaybına son verecek ya da getirisi olmayan bir nedamet sonrası derdinizi hiçbir Malatyalıya anlatamayacaksınız…!