MALATYA AK PARTİ

Malatya Ak parti de tam bir keşmekeş, tam bir akıl tutulması yaşanmakta. Kimin amacı, kimin hedefi ve gayesi nedir? Kestirebilmek mümkün değil. Büyük şehir belediye başkanının açıklamaları ile Malatya gündemi allakbullak olurken, ortaya atılan iddia ve rakamlar bomba etkisi yapmakta, konulan iddia ve rakamlar, yine bir Ak parti Milletvekili olan Sayın Ahmet Çakır için her türlü yorum, hakaret ve iftiraya açık hale getirmekte.

Yapılan bu açıklamalar sonucunda, kamuoyu önünde karşı karşıya gelen taraflar, biri Ak parti belediye başkanı ve bir değeri Ak parti Milletvekili olunca, ortalıkta bambaşka fitneler, yorumlar, iftira ve karalamalarda gırla gitmeye başladı.

Bütün bunların üzerine tuz biber eken bir başka acayip olay ise, Ak parti Malatya il başkanlığının olaya el atmaması, etkisiz ve yetkisiz bir eleman modunda hareket ediyor olması, mevcut sorunu kendi içerisinde daha bir büyütmekte ve sorunun ileriye dönük tahmin edilemez boyutlara taşınmasında önemli bir etken olmaktadır.

Malatya Ak parti teşkilatı, başkanları ve Milletvekilleri arasında ki bu uyumsuzluk, bu kısır döngü, önümüzde ki günlerde daha belirgin şekilde ve daha yıkıcı boyutlara evrileceği kuşku götürmez bir hale dönüşmüş durumda.

İl başkanı Sayın İhsan Koca’nın, bu denli gergin ve elektrikli duruma müdahil olmayarak uzak kalması, herhangi bir yapıcı rol üstlenmiyor olması, sanki kendi içlerinde bir bölünme ve kamplaşmanın var olduğu izlenimi yaratmaktadır.

Belediye başkanı Sayın Selahattin Gürkan’ın açıkladığı rakamlar ile Sayın Ahmet Çakır’ın açıkladığı rakamlar arasında önemli bir fark olmasına rağmen, bu beyanatların devam etmesinin arka planında ki niyet ve amacı anlamakta pek akıl alır gibi değildir.

Elbette belediyeler kendi işlerinde kısmi özerk kurumlardır. Bu kısmi özerklikten kaynaklı bir takım kararlar alma, kendi istihdamını oluşturma, bir takım sorunların tespiti ve çözümleri noktasında özerklikten kaynaklı hakları bulunmakta. Ancak, partinin disiplininin belirgin olduğu Ak parti de, bu denli derin yırtılma ve ayrılıkların anlaşılması ve tanımlanması da kolay bir durum değildir.

Meclis koridorlarından tutunda genel kurula kadar giden bu durum ve ayrılıklara dair genel merkezin habersiz olması zaten mümkün değilken, böylesi vahamet içeren olaya karşın duyarsız kalmış olmaları da yine anlaşılır durumlar arasında değildir.

Ak parti genel merkezinin bu farklı, değişik ve çeşitli spekülasyonlara sebebiyet veren beyanatlara karşın bir tedbir alması zaruri bir hale dönüşmüştür.

Aynı partinin içerisinde hizmet veren ve devam eden kişilerin, adeta birbirlerini hedef alan beyanatlara devam edecek olmaları, ileriki zamanlarda nelerin hangi boyutlara evrilebileceğini kestirebilmenin de güçlüğüne delalet etmektedir.

Yakın zamanda genel merkeze yapacağım ziyarette de konuşacağım konu başlıklarından bir tanesinin de bu olması dolayısıyla, kaleme almakta yarar görmekteyim. Yazımızın amaç ve hedefi, yerel aktörler için bir uyarıcı ve silkinişe sebep olmasıdır. Zira bu uyanış ve silkiniş sonrası daha bir uyum ve senkronize çalışmanın Malatya ve Malatya halkına getireceği önemli katkıların hepimizce kavranılması ve dolayısıyla daha bir bilinçli çalışmanın önünü açmaktır.

Aksi halde Malatya, egoların çarpıştırılarak tatmin aranması kimsenin hanesine puan getirecek bir arena olmadığının farkına varıldığı zaman dilimi, geç kalınmışlığın acı ve sızılarını taşıyacaktır.

Ve yine umuyor ve diliyorum ki geç kalınmaz…!