‘’Küresel aktörler, küresel çeteler, küresel güçler’’ bugünlerde bu lafları pek duyar olduk.

‘’Küresel aktörler, küresel çeteler, küresel güçler’’ bugünlerde bu lafları pek duyar olduk. Nedir, bu küresel güçler? Küresel oyunlar? Bu haftaki yazımda, küresel güçlerin para oyunlarına yer vereceğim.

Küreselleşen dünya düzeninde bir kesim para sahiplerinin, dünyayı yönetmek amacıyla yaptıkları plan ve projelere bizler küresel oyunlar diyoruz. Bu grupların projelerindeki en büyük araçları paradır. Bu silah ile ülkelerin üzerine oyunlar oynarlar. Bu politikalarla kendi egemenliklerini korumayı amaçlarlar.

Şimdi ise bunu ülkemizdeki durumunu değerlendirelim;

-7 Haziran seçimleri sonuçlandığındaki doların yükselmesi?

-1 Kasım seçimlerinden sonra spekülasyonlar ile iniş ve çıkış yapması

-Ülkenin çıkarlarını etkileyen konularda piyasanın hemen hareketlenmesi

Bunlar artık bize olağan geliyor. Olağan gelmesi ise bize batının psikolojik dayatmasıdır. En önemli günlerde, meselelerde hep bir piyasa oyunları döner. Neden? Çünkü ekonomik olaylar halkı tedirgin eder. Bu durum ülke içeresinde doğru kararlar alınmasını engeller. Bu politikalar ile piyasaları ‘’Doları indi, Gandi’’ hareketleriyle kontrol altına almaya çalışırlar.

Sadece bunlar mı? Küresel para oyunlarıyla hükümet devirmeler, küresel para oyunları sonucu IMF’ye muhtaç bırakarak ülkelerin ayarlarıyla oynamakta var. Şu unutmayın değerli okuyucular, IMF ülkelere ne zaman gelse, o zaman bir ayar çekme operasyonu vardır.2001 yılını örnek vermek gerekirse Ortadoğu coğrafyasında çoğu taşlar oynayacak iken ülkemizde kriz yaşanmıştır. Bu kriz ile küresel güçler Ortadoğu üzerindeki oyunlarını rahatça oynamıştır. Şimdide aynısı denemeye çalışıyorlar. Ortadoğu coğrafyasının karıştığı bu dönemde ülkemize PKK vb. olaylar ile ekonomimize darbe vurmaya çalışıyorlar.

Bunlarla da bitmiyor. Kredi derecelendirme kuruluşları adı altında canları isteyince not yükselt, sıkılınca düşüren bir yapı hizmetlerindedir . Bunlar ile ülkeleri dizayn etmeye çalışıyorlar. Örnek; Suudi Arabistan’ın notunun kırılması bir tesadüf müdür? Bu soruların cevabının hepsi küresel sermayeler kendilerine ters bir hareketinde ülkelere bu şekilde veya farklı yollar ile tehdit sinyali vermektedir.

Ben bu oyunlara ‘’İndi, Gandi’’ oyunları diyorum. Bu oyunlar ile ülkeleri karıştırmaya çalışan, zihniyet yapısının tamamen çözülmesi gerektiğine inanıyorum. Bu tür hareketler olduğunda ise milletimizin oyunu fark ederek gerekli tedbirleri alması gerektiğine inanıyorum. Açıkçası ‘’İndi, Gandi’’ hareketlerine aldanmayıp bu oyunlara dikkat edelim!!