Kudüs benimdir, benim ümmetimin!.

İSTİKLAL GAZETESİ’ndeki ikinci yazım «Kudüs acısı çekmek» başlığı ile yayınlanmış ve gazetem bunu İstiklal yazarları Aksa’daki zulme seyirci kalmıyor.. sürmanşetiyle duyurmuştu..

Kudüs, İsrail'in başkenti de herhangi bir şehri de değildir. İsrail için Telaviv bile fazla… İsrail siyonist bir terör devletidir ve gayr’i meşrudur.. Muharref Tevrat’a göre bile İsrail Devleti yasak (haram)!..

Müslümanların ilk kıblesi ve kutsal mabedi Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Kudüs, İslâm ümetinin mübarek bir beldesidir, Filistinin başşehridir..

* * *

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da başbakanlıktan yapılan açıklama paralelinde: “İslâm İşbirliği Teşkilâtı, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Kudüs konusunda olağanüstü toplanacak” dedi.

“Pandoranın kutusu açıldı” denildi..

Hayır efendim, yanlış… Pandora'nın kutusu bu kararla açılmadı.. İsrail tá 1967’de açtı kutuyu.. Hattâ, 1948’de.. Ve 1980’de çıkardığı Kudüs Kanunu ile şehri bölünmez İsrail başkenti ilân etmişti..

* * *

İslâm Dünyası liderleriyle konu istişare edilerek, atılması gereken mukabil adımlar kararlaştırılacakmış.. İyi de, İslâm dünyası, İsrail kuklası ABD’ye geri adım attırabilecek mi?

Malûm, bir halifemiz yani İmam-ı Kebir’imiz yok!.

Başsız ve paramparça İslâm dünyası ortak karar alabilecek mi, alsa bu karar uygulamada müessir, caydırıcı olabilecek mi?

* * *

O yazımda, “Terörist siyonist İsrail devleti Filistin’e sadece ABD dayısı sayesinde değil, asıl Müslümanların (İslâm âleminin) tevhid olamayışı, büyük dâvayı unutması sayesinde hükümferma olabilmiştir.. demiştim.

İslâm İşbirliği Teşkilâtı.. Pöhhh… İsmi bile tatmin edici değil.. İşbirliği değil karar birliği lazım.. Ve bir karar alındığında da gereğinin yapılması..

Kahırla ifade edeyim ki, bugün İslâm âleminde maalesef artık KUDÜS ACISI falan çekilmemektedir.. Sanal (sosyal) medyada #KudüseSahipÇık gibi birtakım hashtaglar (etiketler) açmak iş değil.

Ağlayın su yükselsin, ağlayın belki kurtulur gemi.. Kudüs acısı riyâ, Ayasofya masal.. Öyle olmasaydı bir arpa boyu olsun yol almış olurduk..

* * *

Bugün Ümraniye’deki Medine Camiinde kılacağız Cuma’yı.. Sonra protesto yürüyüşümüz var.. Bağırıp çağıracak, İsrail ve ABD’yi lâ’netleyeceğiz..

Biraz stres atmış olacağız, İsrail bildiğini okuyacak, ABD tá 1995’te kabul ettiği Kudüs’ü İsrail’e başkent yaptırma kararını ahmak Trump eliyle yürürlüğe koyacak!..

İlk kıblemizdeki mübarek yerlere artık ebediyyen giremeyeceğiz, Önce Kubbet’üs Sahra sonra Mescid-i Aksâ’daki büyük mescid yıkılacak!

İslâm dünyası başsız kaldığı sürece bu böyle devam edip gidecek.. Ne ağlamak, ne zırlamak çare değil..

Çare bir an önce İslâm ümmetinin başını seçmek.. İmamı olmayan, birlik olamayan bu ümmet her daim ağlamaya, mağlubiyete mahkûm!.

#harbiden: (Hashtagcılara): 1948’den bu yana kesintisiz soykırıma uğrayan Filistin’de kaç yüzbin insan yok edildi biliyor musunuz? Ben de öyle tahmin etmiştim, bilmiyorsunuz.. 08.12.2017