Kızıl Elma ve Afrin

Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan
Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan

Ziya Gökalp

Zeytin Dalı hareketiyle başlayan Afrin operasyonu, bölgeye yerleşmiş olan terör örgütlerini bertaraf etmek için Türk askeri mücadele etmektedir. İstikametin neresi olduğu konusuna gelince, bölgede huzuru ve güvenliği sağlanacak yerdir. Mehmetçiğin kararlı duruşu ve inanışı her şeyi simgeliyordu. “Beklemesinler” sözü bu manada anlam ve duygu yoğunluğu bakımından tarif edilemez hissiyattır. Kızıl Elma’daki tarif edilmek istenen: Ulaşılması ve fethedilmesi gereken bir yer, devlet kurma ve cihan hâkimiyeti ifadeler yer almışsa da bu durum en yetkili ağızdan belirtilmiştir. Sayın cumhurbaşkanımız tarafından ısrarla ve altını çizerek, kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Kızıl Elma, ana unsur olarak Türk-Ümmet birliğidir. Buradaki amaç, kendi güvenliğimize tehlike arz eden durumun meydana gelmesi ve soydaşlarımızın içinde bulunduğu sıkıntı olunca gerekli adımı atmak, elimizi uzatmaktır.

“Ya ölüm ya istiklal” bu ordu K. Atatürk’ün vecizesini kendine felsefe eden bir anlayışın tezahürüdür. Yapamaz, içinde boğulur dedikleri Fırat Kalkanı Harekâtı, beklenenden daha kısa bir süre zarfından DEAŞ belasını def etmiştir. Devamı niteliğinde olan Zeytin Dalı Harekâtı ile YPG/PYD birliklerin temizleneceği kararlı işaretidir. Sırtını ABD’ye çevirenler bugün yalvar yakar başka güçlere yamalanmaya çalışıyor.

ABD’nin temel amacı olan terör koridoru oluşturmaktı, ama olmadı; hevesleri kursağında kaldı. Her defasında anlatmamıza rağmen bin bir oyunlarla terör örgütleriyle sahnede olmaya devam etti. Bugün olayın bu seviyeye gelmesinin asıl sebebi ABD’dir. Unuttukları bir şey var o da, Türkiye Cumhuriyetinin teröre tahammül ve müsamaha göstermeyeceğidir. Aslında her işte bir hayır vardır. Çünkü ABD böyle yapmamış olsaydı, bizim oralara girmemiz ve var olan terörü bertaraf etmemiz engellenebilirdi. Bugün terörün en büyük oluşumları Avrupa’da mevcuttur. Teröre bulaşmış, anayasayı ihlal etmiş ve diğer suçlarla aranan kim varsa Avrupalı devletler tarafından korunup, kollanmıştır.

Türkiye’nin en büyük problemi olan terör, ADB tarafından desteklenip, büyütülmektedir. Bunlar planlı ve organizeli bir şeklide destekleniliyor. Her defasında endişelerini dile getiren Türkiye, bir türlü gerekli desteği görmedi. ABD her defasında yaptığı açıklamalarla zaten güven vermediğini belirtti.

Başka devletler gibi menfaat ve çıkar peşinde olmayan Türkiye, her gittiği yerde yardım elini uzatmıştır. Her zaman felsefesini insanlığın gayesi olan “yaşam” üzerine kurmuştur. Çifte standartlara yer vermemiş, bölgede kim varsa onları destekliyor, desteklemiştir. Her zaman devletlerin bütünlüğünden yana olmuş, desteklemiştir. İllegal yapıların karşısında olmuş, her zaman gerekli durumlarda teröre karşı diğer devletlere açık desteğini belirtmiştir. Mehmetçiğimiz, işin vahametini bildiğini için şahadet düşüncesiyle hedefine kilitlenmiştir. Sayın cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu tüm dengeleri değiştirmiştir. Allah devletimize, milletimize ve şanlı ordumuza güç, kuvvet versin.

Vesselam!