Kitap ve Diğerleri

Okuma üzerine serimize devam ediyoruz.

Belki de ben zaten okuyorum hem de bol bol okuyorum diyorsunuz ama bir tane kitap bile bitirmiyorsunuz ayda.

İnternetten gazete haberleri ve yorumları okuyorsunuz.

Twitter’dan ve diğer sosyal medyalardan paylaşımları okuyorsunuz.

Dergi okuyorsunuz.

Kitap okumuyorsunuz.

Diğerleri kitabın yerini tutacak şeyler değiller. Kitaplar, bilimsel makaleler, araştırma raporları gibi bazı şeyler, belirli bir konuda analitik ve kendi içinde bütüncül bir bakış açısı sunarlar. Haberler ve dergi yazıları da benzer bir şeyler yaparlar ama çok daha dar bir açıdan bakarlar olaya. Yerleri azdır, zamanları geçicidir. Bir konuyu bütüncül olarak ele almak isteseler bile hacimleri müsait değildir. Sosyal medya paylaşımları ise iyice anlıktır. Açı falan değil, düpedüz tek noktadan bir anlık bakışlar sunarlar.

Kitap okumaya harcayabileceğimiz zamanı yok eden bu tür okumalar, bizi aslında okumanın ruhundan uzaklaştırmış olurlar.

Okumalarınızı azaltıp okumalarınızı çoğaltmayı deneyin. Sosyal medya mesajlarını okuduğunuz zamanın bir kısmını oradan alıp kitap okumaya yönlendirin.

Mesleğiniz ya da çok önem verdiğiniz konularda bile bir tek kitap okumamış durumdaysanız, Google aramalarında karşınıza çıkan şeyleri okuyup okuyup işi gücü geçiştiriyorsanız, güzel bir haberim var size: Bambaşka bir dünya var. Alanınızda, önem verdiğiniz konularda okumaya başladığınızda, dünya genişleyecek, zaman darlığı azalacak.

Hayat güzelliklerini size göstermeye başlayacak.