Kırkta yılda bir..

Başlık yanlış okunmasın.. “Kırk yılda bir” değil, kırkta yılda bir..

Nefis bir halk tâbiri olan “Kırkta - yılda bir” farklıdır. “Kırk kezde hiç değilse bir defa ve/veya yılda bir kez olsun…” anlamındadır.

Yani hem sayısal hem zaman göndermeli bir tâbir..

* * *

Geçenlerde bir ünlü gazeteci odasından ahkâm kesmiş,

“….Mısır'da Mursi'nin darbeyle devrilmesiyle Ilımlı İslâm'a ABD desteği bitti. Keza.. 15 Temmuz 2016 FETÖ darbesi de bunun diğer örneğidir. Dün “yasaklı” Erdoğan'ı ağırlayanların bugün Erdoğan'ı “yasaklı” hale getirmek istemelerinin sebebi budur: Ilımlı İslâm bitti!” demişti..

Hazret bir gün sonraki “Köksüzlük yenilgi getirir” başlıkı yazısında ise, CHP’ye taktik - strateji veriyor, “zafer kazanmak, Ak Parti’yi sahne-i siyasetten kazımak istiyorsanız köklerinize dönün, yeniden iflah olmaz kemalistler olun..” mahiyetinde telkinde bulunuyordu..

O da biliyor, CHP’yi bu saatten sonra alternatif tıp bile diriltemez. Sekerat-ı Mevt halindekine telkin yapıyor da “iman tazele” mi diyor anlamadım ki?

* * *

Hem bunlar düne kadar “Kılıçdaroğu gitsin..” dahası,“Atatürkçülükle, Kemalizmle de olmaz” demiyorlar mıydı?

Şimdi kalkmış, “Çin, Kemalist programla dünya devi oldu… Hindistan, Kemalist programla dünya devi oldu… Evet… AKP, ancak Kemalist program umuduyla yenilir. Ve Türkiye, ancak Kemalist programla yine saygın ülke olur...” diyor..

Söylediklerinin saçmalığını eminim kendisi de biliyordur..

Kişi (hasseten aydınlar) sâbit kadem duramazsa, böyle snob oluyor..

* * *

Sol iflas edince bunların hepsi bir âlem oldu.. Baksana Çin’i, Hindistan’ı bile Atatürkçü yaptılar!.

Küçük yamalar büyük açığı kapatmaz.. Binbir kılığa soktuğunuz Kemalizm, “kendi muhtac-ı himmet dede, kime imdad ede” misâli bir acûzedir..

Atatürk’ün ölümünden sonra Tekin Alp takma adlı Moiz Kohen yahudisinin “Kahrolsun Şeriat” muhtevalı “KEMALİZM” kitabıyla fabrike edilen resmî ideolojinin CHP’yi bile nasıl batırdığı gün gibi ortada değil mi?

Denize düşmüş Zarrab’a sarılıyor!. M. Kemal Paşa olsa okkalı bir Osmanlı şamarı patlatmaz mıydı buna?

* * *

Neyse, biz kendimize bakalım: Onların haksız da olsa bir dâvası var ve canhıraş bir şekilde çalışıyorlar!. Peki biz?

Bizler hadim-i İslâm mıyız, hain-i İslâm mı?

Kudüs’e ağladık bitti.. Yarınlarda tık çıkmaz artık kimseden.

Allah aşkına arada, hiç değilse, kırkta - yılda bir, “ ılımlı İslâm çukuruna mı düştük?” diye düşünsek ya..

Namazsız, oruçsuz, haram helál gözetmeyen, Müslüman kardeşlerinin dertleriyle dertlenmeyen, “ılımlı İslâm” dininde BOP marka müselman..

Kudüs İmam-ı Kebir bekliyor, hani nerde? Gündeminizde bile yok!..

#harbiden: «Gâfil olma aç gözün ey zulm ile mesrûr olan / Sen ne gûne nâ’im olsan da felek yakzân olur..» (Zulmüyle keyiflenen ahmak, uyan. Elindeki imkânlar, kudret.. sana bâkî mi sandın? Felek uyanık, senin de sıran gelecek, bahtın dönecek....) 11.12.2017