KİMSİNİZ SİZ?

Yakın tarihimizin şuurlu ve cesur insanları vardır. Köklerimizden koparılan milletimizin canlanması hususunda nice faaliyetleri vardır. Onları rahmetle, minnetle ve Fatihalarla hatırlıyoruz. Bu yiğitlerden biri Osman Yüksel Serdengeçti’dir. Tek partili dönemin ayazına karşı Müslüman Türk milletinin direnç noktalarını müdafaa etmişti.

Merhum Serdengeçti 1935’de müzeye çevrilen Ayasofya ile ilgili yazılar kaleme almıştı.

“Elleri kurusun, dilleri kurusun… Ayasofya, Ayasofya seni bu hale koyan kim? Seni çırılçıplak soyan kim?” diyordu Serdengeçti.

Mahkemeye verildi Serdengeçti. O tarihlerde Türk milletinin temel değerleriyle buluşması yasaktı. Merhum Serdengeçti ile Savcı arasında geçen bir konuşma dikkate değerdir.

Savcı sorar; “Ayasofya’yı cami yapmak istiyormuşsunuz, doğru mu?”

Serdengeçti cevap verir; “Siz Yunanistan savcısı mısınız?”

Yakın tarihimiz bu soruları mebzul şekilde sormayı gerektirecek suallerle doludur. Sadece yakın tarihimiz mi?

Günümüzde de aynı vaziyet berdevamdır. Zira bugün dünün devamıdır.

Mesela biz diyoruz ki, “İnsan kâinatın en şerefli varlığıdır” diyoruz. İnsan dışındaki bütün varlıklar insana emanettir ve insan içindir.

Birileri diyor ki, “hayvanların da yaşama hakkı vardır”.

Sanki “bütün hayvanlar öldürülmelidir” diyen varmış gibi.

Aynı familyaya ait olanlara sormak lazımdır. 25 Kasım 2018’de İsviçre’de yapılan referandumdan haberleri var mıdır? Orada ineklerin boynuzlu mu olsun boynuzsuz mu olsun hususunda referandum yapıldı ve sonuç nedir biliyor musunuz?

Sonuç, ineklerin boynuzsuz olmasına karar verildi.

Ayasofya’nın müzeye çevrilmesi hususunda aynı zihniyetine sahip olanlar 1926’da İsviçre’den medeni kanunu iktibas edenlerdir.

Şimdi soruyoruz;

Siz kimsiniz?

Ayasofya’nın camiye çevrilmesine karşısınız, Yunan savcısı mısınız?

“Hayvanların yaşama hakkı var” diyorsunuz, hayvanlarla aynı seviyede misiniz?

Siz neyle besleniyorsunuz?

İslam medeniyeti hayvanlara işkence yapılmasını kesinlikle yasaklar. Osmanlı uygulamasında hayvanlara fazla yük yükleyene ceza vermiştir.

Ama dikkat ediniz, hayvanlara insanî muamele yapılmıştır İslam medeniyetinde ve Osmanlı uygulamasında.

Biz İslam medeniyetine mensubuz. Türk milletinin İslam ile şereflenmesinden sonra Türk-İslam medeniyeti olan havzaya mensubuz.

Siz kimsiniz?