Uzun zaman oldu yazamıyorum. Bilgisayarım bozuldu. Hangi cümleyi ne için kurmalıyım bilemedim. Ayasofya açıldı. Elhamdülillah. Ekonomi ciddi sorunlar yaşıyor ve aslında biz yaşıyoruz o sorunları.

Uzun zaman oldu yazamıyorum. Bilgisayarım bozuldu. Hangi cümleyi ne için kurmalıyım bilemedim. Ayasofya açıldı. Elhamdülillah. Ekonomi ciddi sorunlar yaşıyor ve aslında biz yaşıyoruz o sorunları.

Gelişen, değişen, dönüşen dünyada Müslümanlar olarak hala cümle kuramıyoruz. Hiçbir sorun için hala hamaset dışında çözümümüz yol ne yazık ki! O zaman bu kadar karmaşıklığın, gözyaşının içinde nereden başlayalım?

Doğu Türkistan böyle giderse tarih kitaplarında bahsi geçen bir bölüm olarak kalacak. Tıpkı Endülüs, Maya ve İnkalar gibi!

Bendeniz için 'sürekli Kudüs diyorsun, ya Doğu Türkistan?' diyenler oluyor. Haklı bir soru ki bir farkla: Bendeniz ısrarla Urumçi'ye Kaşgar'a Turfan'a selam ederim. Satuk Buğra Han'a hasretle bakarım, sanki karşımda oturuyormuş gibi ve büyük bir hicap oturur kaşlarımın üstüne. Ne ettiniz bizim illeri, diye soruyor gibi bunalırım.

Yokmuş gibi davranıyor olmamız ise bambaşka bir tez veya sentez veya başka bir tez konusu. Ortak dil çağrısı yapan herkesin ısrarla ortak dilin bulunmasına mani hareketler çekiyor olması ise daha enteresan bir vakıa!

Güzel şeyler olmuyor mu peki? Elbette oluyor. Mesela bugün bir hanımefendi aradı ve ziyaret etmek istediğini, kitabımız Hayatlar ve Kayıplar'ı temin etmek istediğini ifade etti. Çok mutlu oldum tabi ki.

Misafirlerimi Osmanlı Camii teşebbüsü olan #azizmekan da misafir ettik. Kitaba, camiye, Müslümanlığımıza ve içinde bulunduğumuz garabet duruma dair konuştuk, dertleştik.

'Kimsenin okumadığı ve bilmediği kitap' derken, hiç haberim yokken böyle güzel gelişmeler insanı mutlu etmiyor değil. Camiye ve bize dair sosyal medyadan edindikleri kanaat de bizi mutlu etti elbette. Bu, şu demek: Osmanlı Camii yavaş yavaş da olsa amacına ulaşıyor.

Neyse, dolarla yuronun iyice paldır küldür yukarı tırmandığı böyle bir dönemde bu güzel gelişmeyle kapatalım. Beyrut'tan bahsetmeyelim. Afganistan'daki patlamayı es geçelim.

Ha yine güzel haber var! Sadece Türkiye Diyanet Vakfı 23 milyon kişiye kurban eti ulaştırmış. İHH, Sadaka Taşı, Can Suyu derken bu sayı çok daha güzel yükselişler gösteriyor.

Sadece dolar yükselmiyor yani. İnsanlığımıza dair güzel hareketler bunlar.