Kılıçdaroğlu’nun PR Başarısı

Devlet sırlarını ifşa ettiği için ceza alan CHP’li Milletvekili Enis Berberoğlu’nun aldığı cezayı kabullenmeyip, hukuğun kararına karşı yürümeye başlayan Kemal Kılıçdaroğlu 8. güne girdi.

Türk siyasetinde görülmemiş bir hamle yaparak spor ayakkabıları giyip yola koyulan Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısını dahi yollarda yaparak “kararlılık” mesajı veriyor.

Bence de Kılıçdaroğlu çok kararlı. Ulusal güvenliğimizi tehlikeye atan ve sırlarımızı ifşa edenlerle ile omuz omuza durma noktasında hiçbir konuda olmadığı kadar kararlı.

Burada önemli olan Kılıçdaroğlu’nun yürümesi değil, onu bu yürüyüşe iten sebepler…

***

CHP’li bir milletvekili devletin gizli kalması gereken bilgilerini, bir gazeteye servis ediyor. Bu gazete vatana ihanet edip bunları yayınlıyor. Haberi yapan şahıs soluğu Almanya’nın etekleri altında alıyor. Kılıçdaroğlu da kalkmış bizimkini serbest bırakın diyor.

Toplum vicdanı Kılıçdaroğu’ndan suçluların ceza almaması için değil yurt dışındaki vatan hainlerinin iade edilmesi için yürümesini isterdi.

Ama olsun, bundan güzel bir şov malzemesi de bulunamazdı.

***

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünün her günü ana haber bültenlerinde, gazetelerde, dergilerde ve internet mecralarında sıkça yer buluyor. Sadece yürüyerek bu denli PR yapacaklarını onlar da öngörmüştür illa ki. Ee o kadar yürüyüp “vatana hizmet ediyorlar.

Kemal Kılıçdaroğlu yürüme kararı aldığı andan itibaren yazılı medyada 3 bin 900’den fazla kez haber oldu.

Buna karşın Başbakan Binali Yıldırım ise aynı zaman diliminde 1433 kere yazılı medyada yer buldu.

Geçtiğimiz ay aynı zaman dilimine baktığımızda Başbakan Binali Yıldırım’ın yazı medyada çıkan haber sayısı 1796…

Kemal Kılıçdaroğlu’nun haber sayısı ise sadece 914…

İşte aradaki fark!

***
İşte “reklamın iyisi kötüsü olmaz” kuralını, bir tamam uygulayan Kılıçdaroğlu’nun “büyük başarısı”. CHP’nin şimdiye kadar kurumsal manada ulaşamadığı halkla ilişkiler başarısı Kılıçdaroğlu’nun spor ayakkabıları ile 1 haftada geldi.

Bu göz ardı edilmemesi gereken bir başarı. Kılıçdaroğlu yürüsün, daha çok yürüsün, adalet istesin, hukuk istesin, ekonomik refah istesin ama bunu kimler için, ne için istediğine dikkat çeksin.

Hayırlı Cumalar…

Hayırlı Bayramlarımız olsun inşallah.