Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu daha sonra da MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

BAHÇELİ'NİN MUHALEFET KOLTUĞUNU PEK İSTEDİĞİ HERKESÇE MALUM

Başbakan Davutoğlu'nun, CHP ile yaptığı görüşme olumlu bir havada geçilmiş olunsada vatandaşlar tarafından "olmayacak duaya amin demek" gibi bir şey olarak gürünüyor. MHP görüşmesinde çıkan sonuç ise" önce CHP olsun sonra bakarız" denilsede Devlet Bahçeli'nin muhalefet koltuğunu pek istediği herkesçe malum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonunda özellikle de Meclis Başkanlığı ve Başkanlık Divanı seçiminde uyguladığı taktik nedeniyle muhalefet birbirine düştü. Erdoğan bu süreçte CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'la görüşmesi muhalefeti birbirine düşürüp adeta böl-parçala taktiğini izlemesine zemin hazırladı. Bunu sonucunda da hem CHP'nin hem de MHP'nin Meclis Başkanığı seçiminde ortak bir isim üzerinde anlaşmasının önüne geçildi. Dolayısıylada seçimde büyük bir motivasyon kaybına uğrayan AK Parti, 2. koltuğu büyük bir uğraş vermeden kazanması sonucunda bozulan moraller yeniden yerine gelmesine vesile oldu.

Seçimlerin hemen ardından yüzde 60 blok dile getirilmiş, bu blok AK Parti'ye karşı bir olup halı hazırda güçlü bir koalisyon kurabileceği dillendirilerek pembecik hayalleri kuruldu. Ancak muhalefetin Meclis Başkanlığı seçimindeki beceriksizliği karşısında sadece yüzde 60'lık blokun bir balon olduğu görüldü. Böylece AK Parti olmaksızın kurulacak bir olası koalisyonun mümkün olmadığı anlaşıldı.

ERDOĞAN'IN ELİNE BİR KEZ DAHA KOZ GEÇECEK

Başbakan Davutoğlu bayramdan sonra nezaketen bir tur daha atacak. Eğer ikinci turda da bir sonuç çıkmazsa Davutoğlu görevi Erdoğan'a iade edecek. Böylelikle Erdoğan'ın eline bir kez daha koz geçmiş olacak. Cumhurbaşkanı, Anayasa gereği seçimlerde ikinci çıkan parti yani Kılıçdaroğlu'na hükümeti kurma görevi vermek için CHP liderini Saray'a çağıracak.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'NİN AĞIR SINAVI

Meclis Başkanlığı seçiminde iyi bir sınav veremeyen muhalefet liderleri bu gelişmeden sonra seçmenin gözünde büyük bir sınava tabi tutulacak. Böylece Cumhurbaşkanı'nın hükümeti kurma görevi vermek için Saray'a çağırdığı iki liderin ağır imtihanı da başlamış olacak.

BEN SARAYA ÇIKMAM DA ÇIKMAM MI DİYECEK

Hem Kılıçdaroğlu hem de Bahçeli seçim meydanlarında ağır hakaretler yağdırdığı Erdoğan'ın huzuruna çıkmak için "Ben Saray'a çıkmıyorum" mu diyecek yoksa Erdoğan'dan hükümeti kurma görevini devr almak için tıpış tıpış Saray'a çıkılıp tükürdüklerini mi yalacayak? kısa bir aradan sonra göreceğiz.

"EY HALKIM İŞTE ONLAR..."

Erdoğan'ın eline çok büyük bir koz daha geçti dedik ya. Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin huzuruna çıkmaması için gece gündüz dua ediyordur. Zira Kılıçdaroğlu ve Bahçeli sıranın kendisine geldiğinde Saray'a çıkmadığı takdirde Erdoğan devreye girip "Ey halkım işte onlar... " diye başlayacak o bildik konuşmasına.

"SÖZ DE KARAR DA SENİN EY MİLLETİM"

Cumhurbaşkanı, AK Parti hariç muhalefetin Türkiye'nin sorunları için elini taşın altına koymadığından dev vurup "Söz de karar da senin ey milletim" demek için can acak. Nasıl atmasın. Muhalefetin tavrı böyle devam ettiği sürece iktidarı kaybetmiş bir parti yapılacak bir erken seçimde daha güçlü bir destekle gelecek ki bunu Erdoğan'a muhalif isimler, anket şirketleri itiraf etmekte.

Hal böyle olunca halk şu kısacık zaman dilimi içinde muhalefetin bir şey yapma kabileyetinin olmadığını bir kez daha görmüş olduğundan ampulü bir kez daha yakacak.