Bugünün bazı Ehl-i Sünnet itikâdını (ilmi- kitâbi değilde sloganik) savunan kişileri, güya fitne olmasın ve insanlar haddini aşmasın (elbetteki DİKKÂT de edilmeli..) adı altında, "Aman haaa.. Yezid’e bişey denmesin.." diye mübâlağâlı ve tek taraflı koruma teyakkûzu halindeler..

İSTEMESEKTE HER YIL { TAHRİKLE } GÜNDEM EDİLMESİ SEBEBİYLE { KERBELA } ÜZERİNE BİZİM CENAHA BİRKAÇ HATIRLATMA VE KELAM..!

=NE HAZİNDİR Kİ;=

- Bugünün bazı Ehl-i Sünnet itikadını (ilmi- kitabi değilde sloganik) savunan kişileri,
güya fitne olmasın ve insanlar haddini aşmasın (elbetteki DİKKÂT de edilmeli..) adı altında, "Aman haaa.. Yezid'e bişey denmesin.." diye mübalağalı ve tek taraflı koruma teyakkûzu halindeler..

- Vallahi, Billahi ve Tallahi..! Ben 35 yıldır bu tiplerin bir tanesinden Seyyidûl Mûrselin MUHÂMMED MUSDAFA (sav)'min torunu, Hz Hüseyin (ra) Efendimizin Hakkını ve hukukunu korumak, acısını dile getirmek, onun uğradığının zûlüm olduğunu, Canına kıyanların da KATİL olduğunu söylediklerini hiçbir zaman duymadım..

İşte..! Böylesi; İlimsiz, irfansız, iz'ansız ve feraset'sizler yüzünden, Ashab-ı Kiramı (ra) tekfir eden ŞİÎ sapıkları da, kendi taraftarlarına; Ehli Sünneti {haşa} Yezid taraftarı diye (mesnetsiz bir şekilde) bu duruşu delil göstererek anlatıyorlar.

Ne yazık ki; malzemeyi sözde hassasiyet, özde hakkaniyetten mahrûmiyet sahipleri onlara veriyor. Ve onlarda bunu hem kendi taraftarlarında kullanıyor ve [hemde sûnni gençlik arasında] propaganda olarak kullanıyorlar..*

- Ehl-i Sünnet olarak elbetteki, Yezid'e kafir, müşrik diyemeyiz, iddia ve ithamlarda da, bulunamayız!..

Lakin.! Müslümanlar açısından;

İslam Tarihinin en elim ve ızdıraplı katliamını, onun komutanının yaptığını ve bu yönüyle islam ümmetinin içine en büyük fitneyi onun soktuğunu..

- Hz Hüseyin (ra) ve beraberindekilerin hakkını, mağdûriyetini, eziyetini ve Şehadetini görmezlikten gelmenin, Resûlûllahın ve Şûheda-i Kerbelanın Ruhaniyetlerini inciteceğini idrak etmenin lûzûmlu olduğunu bilmenin..

- Hilafet makamının saltanata, ilk onunla dönüştüğünü..

- RESÛLÛLLÂH'ın evladının kesik başını Yezid'in önüne koyduklarında, katilleri çağırıpta cezalandırmadığını..

- Makam hırsının = hûbb-i riyasetin ve aşırı tarafgirliğin böylelerini; nice nice zûlüm ve zûlümatlara, hak ve hukuk ihlalleriyle, veballere sebebiyet verdiğini..

- Ve bu hadisenin her iki tarafından olanların ve sergiledikleri duruşlarından; daha nice nice dersler ve nasihatler alarak, yeni yeni kerbelalar yaşanmamasına..

- Doğru, hakkaniyetli ve vicdanlı bilgiyi toplayıp; toplumla paylaşmak lazım değil midir..?!

Elbetteki; İman ve haysiyeti.. ve İlim namusu olan her Şerefli Müslümanın; RESÛLÛLLÂHIN (sav) ve Ehl-i Beytinin ve hususen de, Hz.Hüseyin'in (ra) kadrini ve hakkını bilmesi ve Hakkı ifade etmesi icab eder ve etmelidir. { Şii aklı, itikadı ve ahlakıyla değil tabi.}

Evet.! Biz istesekte istemesekte Kerbela hadiseleri her sene aşurede canlı tutuluyor ve gündem edilip itikadi ve fikri sapmalara sebep olunuyor..

Bunu görmezlik değil.. Hadiseleri ilmi kaynaklarından dosdoğru öğrenip ehl-i sünnet itikadınca ve fıkhınca gereken duruş ve irşadı ortaya koymalıyız..

Esasen benim bir teklifim var!..

Hz Hüseyin'i değilde, (güya iyi niyetle) Yezid'i sahiplenenlere diyorum ki;

GELİNİZ..! En yakın zamanda, oğlunuzun veya torununuzun adını "Yezid" koyarak, ona sadakatinizi(!) mertçe ispatlayın..!

Ama yapmazsınız.. 1382 yıldır, Ehl-i sünnet müslümanlar, çocuklarına onun adını koymadı.. Çünkü hakikatte vicdanlar hakkı biliyor ve suçluyu vicdanında cezalandırıyorlar!..

Ama; malesef ve ma'tessüf.. Doğru Bilinenin ve vicdanın tersi üzere bir duruş sergiliyor.

A'limûl ğayb-i veş' Şahadeh!.. olan RÂBBİMİZ, Peygamberinin torununu, (açık ve gizli) katledenleri ve planlayanları, Kahrû perişan eylesin, amin..!

Katilleri tek tek tesbit etmeyip, cezalandırmayanın da müstehakkını tastamam versin, amin..!

Mevla Teala;

- Kerbela Şühedasının ve başta Âshab-ı Kiramın olmak üzere, bütün iman ve islam şûhedasının derecelerini Âli ve Âzim eylesin..
- Bizleri de herdaim, Rızasına uygun yollarının yolcusu, davalarının hadimi ve Gayret-i Diniyesiyle şereflendirip, en çok müstefid ve müstefiz olanlardan eylesin.. amin..!

Bu elim hadiseyi;

- İtikadi ve ameli sapkınlığa ve taşkınlığa dönüştürenleri de..
- Bu yürek yakan hadisiyi görmezlikten ve umursamazlıktan gelenleri de; Hidayeti, Cemali, Rahmeti ve Rûbûbiyetinin Tecelliyatlarıyla İslah eylesin.. amin..!