KAYA AHMET

Çok gördüler bize bir Ahmet Kaya’yı ve kıskandılar içten içe. Hiç birimizin direnemediği Ahmet Kaya’yı, el birliği ile tükettik. Şarkıcı ve türkücü değildi. Bir münevver, bir aktivist, bir itiraz ehliydi.

Çok gördük bir Ahmet Kaya’yı bu ülkeye. Oysa hepimizin bir tarafına dokunmuş, bir sancımıza, bir sızımıza kendince uğrayıvermişti…

Dünya görüşlerimiz çok farklı idi Kaya Ahmet ! ama ben saygımı hiç gizlemedim sana. En aykırı zamanlarında bile aleni idi benim sana saygım ve zaafım..

En zırzır zamanlarda ve en yüksek volümde seni dinler ve terennüm ederken bile, ben senin itirazlarına sahne, sen benim sırtımda ki KAYA..

Öteledik, iteledik, karaladık, iftiralarımızdan yüzlerimiz bile kararmadı. Dik, haysiyetli bir solcuyu çok gördük bu ülkeye. Sen solcuydun ya Kaya Ahmet, bizden değildin ya! Yerli ve milli algılarımıza ters geliyordun ya ! gidişin ne hazin oldu ey KAYA AHMET

Kötü bir kopyan bile olmadı. Çarpık çurpuk olsa bile, kıyın ve köşende geçebilene bile denk gelmedik. Özgür, özgün, mağrur duruşun, yürekli ve ilkeli oluşun sanatınla ahenk içinde raks ederken, gidişin ne hazin oldu KAYA AHMET

AHMET KAYA !

Kaya gibi bir Ahmet çok görüldü bizlere. Neci olduğun umurumda bile değildi. Dünya görüşünün bana fersah fersah uzak oluşu da..

Ben, senin omurgalı tavrını sevdim. Ben senin zulme koyduğun tavrı sevdim. Ben, senin itilip kakıldığın zamanlarda bile kendimce ve gücüm yettiğince ve senin hiç haberin yokken bile hep ardında yer aldım KAYA AHMET.

Güya sana tavır koyanlar, ülke sevdalısı olanlar ! sana bir takım ithamlarda bulunanlar var ya KAYA AHMET, işte onların tamamı bir hiç konumuna itilmişlerken, senin bilmem kaçıncı yıl dönümün can yakıyor KAYA AHMET

KAYA AHMET !

Şunu bilmeni çok istiyorum KAYA AHMET ! değil yirmi, iki yüz yıl sonra bile seni ananlar olacak, sana iftira atanlara inat. Seni hiç görmemiş nice nesiller yine seni dinlerken, omurgalı duruşunun gölgesinde dinlenecekler.

Biliyor musun KAYA AHMET

Sana ihanet eden o zümre var ya ! işte o zümrenin içerisinde nice solcular, nice Aydıncıklar, nice laikçiler, nice ilericiler de vardı..!

El birliği ile seni tükettik, harcadık, incittik KAYA AHMET

Kaya gibi bir adamdın. İsmin ve soy ismin sana ne kadar şık düşmüştü. Kıskandılar, hased ettiler, yanından bile geçemeyecekleri sesin, sanatın, haysiyetli duruşunu sindiremediler iki gözüm..

İki gözüm !

Nerede zulüm, haksızlık, adaletsizlik varsa, ayrım yapmaksızın sesleri olurdun. Kol kanat gerer, itiraz eder ve adaletin tecellisi için nasıl da kendini kavganın tam orta yerine kordun..

Tüm zulüm ve işkencelere rağmen yine de kimselerin ismini vermezdin. Seni özlüyorum güzel insan. Ve benim özlemim, sen gittikten sonra pişmanlıktan kaynaklı bir özlem değil. Ben seni yaşarken nasıl sevmişsem yokluğunu da o denli yaşayanlardanım. Kabrinin başına marlboro ! koyamamış olsam da, timsah göz yaşları dökmemiş olsam da, seni hiçbir hesaba düşmeden adam gibi seviyorum..

Seni özledim iki gözüm..