SORU: İslam dini ergen kızların ve erkek öğrencilerin birlikte okuduğu karma okullara izin verir mi?
CEVAP: Kur’an, Sünnet, Cemaat yolunda olan Ehl-i Sünnet uleması ve fukahası bu konuda fetva ve ruhsat vermemişlerdir. Karma eğitimde büyük fitne vardır. Okullar ilim irfan bilgelik ahlak fazilet güzellik öğretilen mekanlardır. Oralara seks cinsellik sokulmamalıdır.
SORU: Karma eğitim veren İmam-Hatipler için ne dersiniz?
CEVAP: Böyle bir şeyi asla doğru bulmam.
SORU: İmam-Hatip okullarında beş vakit namaz mecburî mi olmalıdır?
CEVAP: Hiç şüphe yok, mutlaka mecburî olmalıdır. Sultan Abdülhamid zamanında bütün okullarda ve liselerde beş vakit namazı cemaatle kılmak mecburî idi. Meşhur Mekteb-i Sultanînin (Galatasaray lisesinin) 600 kişilik camii vardı, ezan okunurdu ve bütün Müslüman talebelerin katılımıyla cemaatle namaz kılınırdı. Okulun, devletten maaş alan resmî imamı vardı.
SORU: Bazı İmam hatip okullarında ve İlahiyat fakültelerinde Mutezile mezhebinin öğretileri okutuluyor…
CEVAP: Mutezile mezhebi, firak-ı dalledendir. Onlar Ehl-i Sünneti sapıklıkla, Ehl-i Sünnet de onları sapıklıkla suçlar. Bazı İmam-Hatiplerde sinsice, taqiyye ve kitman yapılarak Mutezile mezhebine göre ders okutulması bir facia ve hıyanettir.
SORU: Fazlurrahmanın Tarihsellik ve Tâtiliye cereyanı nedir?
CEVAP: Bu cereyan İslamın içindeki bozuk bir fırka değil, İslamın dışında yeni bir din mahiyetindedir. Onlar Kur’anın üç yüz küsur kesin hükümlü ayetinin bugün geçerli olmadığı ileri sürüyor ve ayrıca nice sahih hadislerin hükümlerini inkar ediyor. Müslüman halkın, öğrencilerin bu konuda aydınlatılması gerekir. Fazlurrahman, binden fazla ulemanın, fukahanın fetvasıyla reddedilmiş ve Pakistandan kovulmuştur.
SORU: Türkiyede Fazlurrahmancı var mıdır?
CEVAP: Vardır, yüzde doksan dokuzu taqiyye ve kitman yaparak kendilerini gizlemekte, sinsice çalışmaktadır. Bazı önemli kurumlara sızmışlardır. Onları deşifre etmek gerekir.
SORU: Resulullah Efendimizin sahih hadislerini, bilhassa kadınlarla ilgili olanlarını Avrupa Birliği kriterlerine göre ayıklamanın hükmü nedir?
CEVAP: Küfürdür, hıyanettir.
SORU: Şeriatsız İslam olur mu?
CEVAP: Şeriat Kur’an ve Sünnetten çıkartılmış din hükümlerinin tamamına verilen isimdir. Namaz oruç zekat hac hep Şeriattır. Şeriatsız İslam olmaz.
SORU: İslam Protestanlığı nedir?
CEVAP: Kur’ana, Sünnete, icmâya, Şeriata dayanan Ehl-i Sünneti yıkmak, Müslümanlar arasında tefrika çıkartmak için Tâğutî bir projedir.
SORU: Dinim İslam, milletim Türk Kürt Arnavut Boşnak Çerkez şu veya bu demek caiz midir?
CEVAP: Asla değildir. Müslümanın dini de İslamdır, milleti de…
SORU: Müslümanlar halklarına, kabilelerine, kavimlerine hizmet etmesinler mi?
CEVAP: Elbette hizmet edecekler ama ırkçılık, ayırımcılık, bölücülük yaparak, kendi kavimlerinden olmayanları ötekileştirerek değil. İslam dairesi içinde kalmak, başka kavimlere mensup kardeşlerimizi dışlamamak şartıyla kavmimize olanca gayretimizle hizmet etmekle mükellefiz.
SORU: Osmanlıyı kötüleyen, tahkir eden, dışlayanlara ne dersin?
CEVAP: Osmanlılar bizim atalarımızdır. İslama ve Türkiyeye büyük hizmet etmişlerdir. Sâlih atasını, ecdadını, babasını tahkir edip dışlayanlar soysuzdur.
SORU: Hilafet bir inanç meselesi midir?
CEVAP: Değildir, lakin Hilafet zarurîdir. Hilafet ve Halife olmadığı için Müslümanlar, sayılarının bir buçuk milyar olmasına rağmen perişan, esir, yenik ve zelil vaziyettedir. Başsız bir insan düşünebilir miyiz? Başsız bir toplum ve Ümmet de olmaz. Hilafetsiz ve Halifesiz kurtuluş hürriyet ve yükselme olmaz.
SORU: Din sadece bir vicdan işi midir?
CEVAP: Din bir vicdan işidir ama sadece vicdan işi değildir.
SORU: Dinde ikrah, zorlama var mıdır?
CEVAP: Gayr-i Müslimlere, Ehl-i Kitaba, ille de Müslüman olacaksın diye zorlama yapılamaz. Müslümanlara bazı konularda zorlama yapılır.
SORU: İlmihalini bilmeyen bir kimse iyi ve güçlü bir Müslüman olabilir mi?
CEVAP: Olamaz. Akaidini, ilmihalini, fıkhını, İslam ahlakını YETERLİ miktarda bilmeli ki, bunları hayata uygulayabilsin ve iyi Müslüman olabilsin.
SORU: Türkiyede zamanımızda yeterli miktarda vasıflı, bilgili, güçlü, bilge, iyi Müslüman var mıdır?
CEVAP: Maalesef yoktur.
SORU: İktidarda siyasal İslam olduğu halde Ayasofya niçin açılamıyor?
CEVAP: Yurt çapında beş milyon imza toplansaydı ve iktidara “Ayasofyayı açmazsan sana rey vermeyeceğiz” tehdidi ulaştırılsaydı, açılmış olurdu.
SORU: Kadınların vakit namazlarını camilerde mi kılması doğrudur, evlerinde mi?
CEVAP: Camilerde kılabilirler ama evlerinde kılmaları efdaldir, daha iyidir.
SORU: Sünneti tamamen veya kısmen inkar etmenin, fıkhı ve dört mezhebi reddetmenin sonu nedir?
CEVAP: Bilmeden sapıklığa ve hattâ Allah saklasın gafletle küfre düşmektir.
SORU: Bir Sünneti ihyâ eder, hayata geçirirken; bundan dolayı gururlanıp kibirlenmenin hükmü nedir?
CEVAP: Gururlanmak ve kibirlenmek kesin haramdır. Sünneti ihya ederken harama düşenler yaman bir çelişki ve gaflet içindedir.
6.11.2015