KARİYER VE EVLİLİK

Konuya bir de alt başlık açmak istiyorum. Açlık ve doygunluk diye. Hayatın her aşaması bir tekâmül seyri izlemekte ve gerektirmektedir. İnsan, her şeyi ama her şeyi bilmek ile tecrübe etmek arasında ki ince çizgide gitgeller yaşayan bir varlıktır. Herhangi bir konuya dair bilgi sahibi olmak ile o konuyu tecrübe etmek arasında ciddi bir maliyet farkı vardır. Bir musibet bin nasihatten evladır prensibi yani…

Bu girizgâh sonrası gelelim ana başlığımızı irdelemeye.

Kariyer kavramı gerek teorik ve gerekse pratik anlamda hayatımıza gireli pek kaale değer bir süreç geçirmiş değildir. Yani bir başka deyişle henüz duygunluk seviyemize ulamış değiliz. Göze, gönle ve kulağa hoş geliyor olmasının yanı sıra, insan egosunu ve gururunu okşayan etkin bir tarafı vardır. Bir bakıma her iki tarafı haylice keskin bir bıçak gibidir. Dolayısıyla öyle her karakterin üstesinden gelebileceği, taşıyabilip kaldırabileceği bir durum değildir. Ve bu risk unsuru her iki cinsiyeti kapsama alanı içerisine almaktadır. Gurur ve egoyu okşuyor oluşu, çiftler arasında birbirini kıran, inciten ve hatta doğrayan bir alete dönüşüvermektedir. Yazımızın başında da söylediğimiz gibi, herkesin hakkını verebileceği ve altından kalkabileceği bir durum değildir. Hele bir de çiftler arasında ki maaş farkına sebebiyet veriyorsa, bıçak olmaktan çıkıp konvansiyonel bir silaha dönüşüvermektedir.

Şefkat, merhamet, tevazu, paylaşım, saygı gibi kavramlar kariyerin cilalayıp okşadığı gurur kapanına kolayca kurban verilebilmektedir. Oysa gelinen bu nokta ve kazanılan her başarı tarafların birbirine olan destekleri ile mümkündür. Gel gör ki ben merkezli hayat algısı, kazanılanların hepsini tek başına kendi hanesine yazmaktan ar dahi etmemektedir.

Eşler arasında ki bu durum, süreç içerisinde her şeyin ve de en acımasız şekilde tüketilmesine, hoyratça harcanmasına kadar taşımaktadır kendisini. Tatmin olmamış ego, hala açlığını devam ettirirken, heybenin diğer tarafına biraz edepsizlik, biraz görgüsüzlük, biraz ne oldum deliliğini de ekleyince buyrun ev içerisinde ki Dandanakan savaşına..!

Oysa !

Gelinen nokta, kazanılan başarı, elde edilmiş maddi yükselti, ailenizle beraber olduğunuz, olabildiğiniz ve paylaşabildiğiniz oranda anlamlı, kutsal ve değerlidir. Bütün bu sorumluluk skalasından kendisini kurtarmış ! kendi arzuları doğrultusunda yol alan tarafın akıbetinin pek parlak olmadığı sonraki süreçte acı şekilde tecrübe edilecektir.

Evlilik !

Salt arzusal, şehevi ve şaşalı dünyaya kurban verilemeyecek derece de önem ve değere sahiptir. Evlilik, iki tarafın da bir ucundan tutmasını zorunlu kılan bir sorumluluk ve ağırlıktır. Böylesi büyük ve ağır sorumluluk, tarafların birisinin bırakmasıyla yıkılması mukadder bir sonuç doğuracaktır.

Lakin !

Doğacak sonuç ve meydana gelen yıkıntının altında kalan tek taraf olmayacaktır.

Kariyer, uçucu bir uyuşturucu gibidir. Etkisi geçince başınızı vurduğunuz taşların sayısını siz dahi hesap edemezsiniz