Her şeyi devletten beklemek doğrumu?  Çünkü devlet zengindir diyoruz. Devlet, her şeye sahip ve ondan olan para kimselerde yok diyoruz. Fakat, bir çok insanımız ister zengin olsun, ister fakir olsun her daim birbirlerinin yardıma koşanları gördükçe bir kez daha Anadolu insanımızla gurur duyduk.

Her şeyi devletten beklemek doğrumu? Çünkü devlet zengindir diyoruz. Devlet, her şeye sahip ve ondan olan para kimselerde yok diyoruz. Fakat, bir çok insanımız ister zengin olsun, ister fakir olsun her daim birbirlerinin yardıma koşanları gördükçe bir kez daha Anadolu insanımızla gurur duyduk. Allah razı olsun hepsinden. Elinden gelenini ardına koymuyorlar. Bu gibi eli bol olan insanlarımıza alkış tutmaktan başka yapacak birşey yok. Tabiki bunun yanında içi karamsar ve herşeyden bir bahane bulanlarda durmadan " Devlet neden yapmıyor? Neden insanlardan yardım bekliyorlar?" deyip durmaktadırlar.

Neden hiç dayanışmayı, birlik olmayı, hoşgörüyü, birbirimizi kollamayı ve gözetmeye gayret göstermiyoruz. Bugün, eğer insanlar bir dayanışma içine giriyorsa, bunada birileri sebep oluyorsa bu gibi güzel davranışları takdir etmek lazım. Unutmaki, insanlar isterse her şeyi yapabilirler. Birgün o dayanışmanın sizin içinde gündeme geleceğini aklınızdan çıkarmayın.

Evet, Elazığ ve Malatya' da olan depremde insanlarımızın nasıl kenetlendiğini ve Türkiye coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızın nasıl bir olup, sırt sırta verdiğini hepimiz gördük. Depremin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde gerçekleşmesinden de tüm Türkiye'nin nasıl ayağa kalktığını hepimiz gördük. Buda gösteriyor ki Türkiyen'in ne doğusu vardır, nede batısı... Buda, Doğuya ne kadar önem verildiği ve hepimizin bir kare içinde yaşadığımızın bir göstergesi olduğunu bilmeliyiz. Bu vatanın toprakları üzerinde yaşayan, Anadolu insanımızın ne Kürdü vardır, ne Türkü vardır' nede Arabî vardır. Tek birşey vardır; Oda insanlığımız, vefakarlığımız, yardımlaşmamız ve fedakarlığımız vardır.

Evet, herkes istediği partiyi kurabilir ve istediği partiye reyini verebilir. Insanlar istediği düşünceyi, fikri savunabilirler. Bu da onların doğal hakkıdır. Fakat insanlarımız üzerinden asla siyaset yapmayın. Insanları ırklaştırmayın. Aynı vatanın ve aynı milletin insanlarıyız. Vatanımız için varız ve var olacağız.

Allah'a emanet olun.