Fenerbahçe bu yılki ilk resmi maçını 2 gün önce oynadı. Bu maç, Fenerbahçe'nin geleceği yönünde tahmin yapmamız için doğru bir örnek oluşturmuyor. Ancak Fenerbahçe'nin yeni hocasıyla çıkacağı 6-7 resmi maç bizlere gidişata dair bir yorum yapma fırsatı bırakabilir.

Fenerbahçe bu yılki ilk resmi maçını 2 gün önce oynadı. Bu maç, Fenerbahçe'nin geleceği yönünde tahmin yapmamız için doğru bir örnek oluşturmuyor. Ancak Fenerbahçe'nin yeni hocasıyla çıkacağı 6-7 resmi maç bizlere gidişata dair bir yorum yapma fırsatı bırakabilir. Pozitif veya negatif anlamda peşin hükümlü olmak faydalı değil. Ne uçup kaçalım ne de yerin dibine batalım.

Otorite, söz söyleme ve karar verme yetkisi anlamına gelir. Jorge Jesus futbolda bir otorite olduğu için kulübeye çok yakışıyor. Fenerbahçe'nin ağırlığı onun omuzlarına çökmüyor, camiayı taşıyabildiği ve taşıyabileceği besbelli. Bir sürü oyuncunun gelmesi bir sürü oyuncunun gitmesi kaotik bir ortam yaratsa da Jesus bu kaotik ortam içinde güven veren bir profil çiziyor.

KİM'İN GİDİŞİ KİMİ ÜZER?

Koreli stoper Kim Min Jae Fenerbahçe'nin stoper tandeminde gösterdiği performansla göz doldurdu ve Avrupalı kulüplerin radarına girdi. Muhtemelen Fransa veya İtalya'ya gidecek. Bu ayrılık Fenerbahçe'nin güven veren geri hattını derin bunalımlara sürükleyebilir. Kim'den gelen para doğru kullanılamazsa Fenerbahçe hem iyi bir stoperden olacak hem de yerini dolduramayacak. Adımlar dikkatli atılmalı. Böyle olursa Kim'in gidişi hepimizi çok üzer.