Kabineden İstanbul ve Ankara’ya Başkan



AK Parti önemli bir yenilenme hareketine girdi. 2019 seçimleri öncesindeki tehlikeyi gören Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bir yandan devleti yönetmeye çalışırken bir yandan da AK Parti’yi yeniden dizayn etme uğraşında.

Teşkilatlarda ve belediyelerde gerçekleşen istifalar da bu yenilenme sürecinin başlangıcı oldu…

Ankara ve İstanbul gibi bütçeleri birçok bakanlıktan dahi fazla olan yerel yönetimlerde yaşanan istifalar Erdoğan’ın ne kadar kararlı olduğunun işareti.

AK Parti’nin en önemli isimlerinden ve aynı zamanda Erdoğan’ın beyin takımında yer alan Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan’ın kullandığı “Geçmişte partilerin en büyük zaafının ‘yozlaşma’ ve ‘hantallaşma’ ifadesi çok önemli.

Ali İhsan (Mücahit) Arslan şunu da ekliyor “Geçmişte hiçbir lider, hiçbir parti söz konusu olguyla mücadele cesaretini gösteremedi. Tayyip Bey, diğer liderlerin yapmadığı bir işe girişti.

Yani “AK Parti’de yozlaşma ve hantallaşma olduğunu” dolaylı yoldan belirtiyor. Erdoğan’ın 2019 yolunda risk aldığını ve Türkiye’nin yarınları için, 40 yıldır hukuku olan isimlerin “küsme” ihtimaline rağmen bu yola girdiğini vurguluyor.

15 yıldır Türkiye’yi yöneten AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin de yürüdüğü yolu etkiliyor. Bu yüzden partideki değişiklikler çok önemli. Kadrolardaki yenilenme hareketinin 1 yıl içinde tamamlanacağı söyleniyor. Belediyelerdeki değişim MYK ve kabineye de yansıyacaktır.

Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinde yaşanan değişim, şehirlere bir hareket getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal şebeke suyunda yüzde 5 indirime gidildiğini açıkladı. –Darısı Akaryakıt ve LPG’nin başına-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da önemli bir çıkış yaparak bugünden itibaren 24 saat kesintisiz toplu taşıma sistemine geçileceğini duyurdu.

Bu iki gelişme dahi belediyelerdeki taze kanın yansıması olarak yorumlanıyor. Keçiören’de yıllardır atıl durumda olan kule inşaatı hakkında da açıklama yapan Mustafa Tuna “Ankaralı ne isterse öyle olacak” diyerek Büyükşehiri nasıl yöneteceğinin mesajını verdi.

Mevcut başkanların Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri için kalıcı olacağını düşünmüyorum. Cumhurbaşkanlığı referandumunda istenmeyen sonuçların çıktığı Ankara ve İstanbul için daha önce İzmir için yapıldığı gibi kabineden isimler belirlenebilir. Ülkeyi yönetmekte rüştü ispat etmiş bakanlar büyükşehirlere aday gösterilerek, şahısların pozitif algıları sayesinde birkaç puan fazla oya ulaşılabilir.

HAYIRLI CUMALAR