İP KOPTU PROJE ELLERİNDE KALDI

İp koptu tutanın elinde kaldı malzeme sağlam değildi çünkü.

Dip dalgacıların İp parti projeleri patladı. Bunların birbirine düşüp dağılacağını kısa bir dönem sonra da tabela partisi olacağını akabinde kapatılacağını daha kurulma aşamasında söylemiştik.

Milliyetçi olamayanların algı yaparak milliyetçi söylemleriyle ancak bu kadar olurdu.

Biraz muhalefet birazda fetöcülerin desteğiyle alınan oy bu kadar. Asıl millette ma’kes bulmadı sahanın güvenini kazanamadılar.

Sonuç hüsran lakin asıl gaye ve maksatları Ak partinin oyunu düşürerek mecliste ki vekil sayısını düşürtüp hdpkk’yı meclise sokmaktı onu da yaptılar.

Dış mihraklara çanak tutmaya değdi mi?

Şimdi bakalım Meral Hanım istifa edeceğim dedi, yine bunların üst akıl hocaları geri vites yap maksat gündem oluşsun, istifa etme de diyebilirler her şey beklenir bunlardan.

Lakin şimdi gündemde kalmak için blöf de olabilir…

Siyasete 1995’de (DYP) Doğru Yol Partisinde kadın kolları başkanlığıyla başlayan ve o dönemde de seçimlerde vekil seçilen bir projedir.

Bir öğretmenin hızla yükselen bir siyasi hayatı var bu işler öyle kolay mıdır?

Yıllardır tabanda siyaset yapanlar bile bu kadar hızla yükselemez nasıl oldu da biranda yükseldi, ta buralara geldi sizce normal mi? Bence manidar bir durum…

Hep güçlü olanların yanında yer alma hevesi olan bir edası var…

1999 da Tansu Çillere karşı Köksal Toptanın yanında yer aldı.

2001’ler de yenilikçi kanada destek vermek için 30 vekille ansızın istifa etti. Sıradan bir istifa değildi proje tek tek işliyordu.

Lakin umduğunu bulamadı büyük ihtimal, eleştiri olarak milli görüş kanadını temsil ediyorlar diyerek yenilikçileri hemen bıraktı…

Arkasından hemen kendini MHP kanadına yani bahçelinin yanına geçti uzun süre burada devam etti. Ta ki MHP ye genel başkanlık adayı olana kadar.

Bunlar devşirmedir orijinal milliyetçilerden değil…

Çok ilginç bir durum Koray Aydın ve Sinan Oğan o dönemde üçü genel başkanlığa adaylarken “bu fetönün adayı” söylemleri vardı bizi kandırdı diyorlardı bu iki aday Meral Hanımla Koray Bey ne olduda neler değiştide geçip beraber siyaset yapıyorsunuz buda işte sahada güven vermemektedir…

Maalesef bunlar proje deyince İp Partililer kızıyor, buyurun işte bu kadar hadise kendi kendine olmadı ya az biraz basiret lazım tabi görmek için.

***

Birde bu ülkenin yıllardır muhalefeti var işe yaramayan faydasız elemanlar grubu şimdi kendi dertlerine düştüler.

24 Haziran genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında Muharrem ince Cumhurbaşkanı adayı idi fakat hiç de inandırıcı gelmiyordu.

Resmen genel başkanlığa adaylık çalışmalarını yapıyordu, bunu da yazmıştım.

Ve seçim bitti kılıçlar çekildi biri “bırak koltuğu” diyor diğeri “ya sen koltuk derdine düştün memleketin daha önemli meseleleri var”, diye kendini savunuyor. Mızrak çuvala sığmıyor Kemal Bey gidici belli oldu.

Kemal Bey tanıtımda ne demişti “gel bakayım Muharrem” şimdi Muharrem Bey de git bakalım Kemal diyor…

Muhalefet kanadında iki Cumhurbaşkanı aday vardı. Ne Meral Hanımda nede Muharrem Bey de siyasi liderlik vasfını maalesef yok göremedim o yüzdendir ki bunlar tutmadı…

Bunun ikiside yani Meral Hanım ve Muharrem Bey ne ilginçtir ikisi de dersini iyi çalışamayan öğretmen, iki adayda adları gibi biliyorlardı seçimi kazanamayacaklarını.

Sonuç olarak ta sahada kaybettiler. Millet siz bu işi yapamazsınız deyip ve sandıkta hüsrana uğrattılar…

Tabi Muharrem beyin hakkını yememek lazım CHP den fazla oy aldı… Neredeyse 1 asırlık bir parti…

Maalesef CHP’nin oyları nereye kaydığını biliyorsunuz…

Artık kendi hallerine bırakalım. Ülkeye faydasız siyasetçileri, kendileri çalsın kendileri oynasınlar… Vesselâm.

Siyasetçi/Yazar