Kimi insan “erkek” olmak için insanlıktan çıkıyor. Kadınları ezerek, döverek, korkutarak, haklarına el koyarak ve hatta öldürerek. Bir kadının hayatına son verince tamamlanan bir erkeklikte eksik olan şey nedir sizce? Tabi ki insanlık.

Kimi insan 'erkek' olmak için insanlıktan çıkıyor. Kadınları ezerek, döverek, korkutarak, haklarına el koyarak ve hatta öldürerek. Bir kadının hayatına son verince tamamlanan bir erkeklikte eksik olan şey nedir sizce? Tabi ki insanlık.

Kimi insan 'kadın' olmak için insanlıktan çıkıyor. Ailesine ve çocuklarına bakmak yerinefeminizm propagandasının kurbanı oluyor. Erkeklerle her konuda tamamen eşit olmaya çalışarak kendisine, çocuklarına ve eşine zarar veriyor.

Kimi insan 'dindar' olmak için insanlıktan çıkıyor. Dinin özünü araştırma gereği duymadan kulaktan dolma bilgilerle kendisine yeni bir din inşa ediyor. Din uğruna en büyük adaletsizliklere göz yumuyor ve hatta gözünü kırpmadan cinayet işliyor.

Kimi insan 'zengin' olmak için insanlıktan çıkıyor. Paylaşmanın verdiği hazzı unutuyor. Yıllarca yoğun bir şekilde çalıştıktan sonra insanların maddi ve manevi sorunlarına duyarsız kalıyor. Sadece paranın sesini duyuyor. Robotlaşıp gidiyor.

Kimi insan 'ünlü' olmak için insanlıktan çıkıyor. Her türlü insani meseleyi reklamını yapmak için kullanıyor. Geçmiş günlerde İzmir'de yaşanan depremi, firmalarının reklamını yapmak için fırsata dönüştüren çok kişi ve kurum gördük. Hepimiz çok üzüldük.

Kimi insan 'güzel'olmak için yoldan çıkıyor.Bir iltifat için yüzbinlerce lirayı tek kalemde harcıyor. Daha güzel görünmek için güzelliğini kaybedenler de yok değil tabi ki. Asıl önemlisi güzelliğin peşinde koşarken unutulan iç güzellik.

Kimi insan 'saygın' olmak için insanlıktan çıkıyor. Saygınlığa giden kestirme yollar arıyor. Enerjisini kendisini saygın bir insan yapmak için değil, saygın bir insan gibi göstermek için harcıyor. İnsanların aklında kendisi ile ilgili oluşan algıya tapınıp duruyor her gün.

Kimi insan 'alim, bilgin veya akademisyen' olmak için yoldan çıkıyor. İşinde Allah rızasını ve ihtiyacı olan insanlara faydayı son sıralara koyuyor. Kendisine fildişinden bir kule yapıyor. Orada sadece kibir yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor.

İnsanoğlunun en büyük sorunu sanırım önemli şeyleri unutmak. Herakleitos'un deyimi ile uyanıkken uykudakiler gibi yaptıklarımızı unutuyoruz. Unuttuğumuz en önemli şey de insan olduğumuz. Bu yüzen sürekli kusursuzlaştırmaya çalışıyoruz kendimizi.

Tek yol hayatta her ne olursak olalım insanlığımızı unutmadan ve insanlıktan çıkmadan yol almayı alışkanlık haline getirmekte. Biz insanız, hata yapabiliriz. Geri adım atmak, özür dilemek ve yanlışımızı telafi etmek erdemdir.