İnsanlık dramı Filistin

“Dava adamı olmak için önce adam olmak lazım. Dava öğretilir ama adamlık öğretilmez” A. Türkeş.

ABD herkesin gözü önünde barbarlığa devam ediyor, ama Avrupa ve diğer ülkeler ise aynı kararlıkla seyirci olmaya aday. Türkiye olmazsa herhalde bu ve buna benzer konuları ele alan olmayacak. Kudüs meselesi sadece Filistin meselesi değildir. Öncelikle bunu idrak etmek gerek. Çünkü bu kıyım ve vahşet oradaki insanlara yapılıyorsa bile, gerçek manada İslam ve Müslümanlığa yapılan haksızlığın ta kendisidir. Başta sınır komşuları olmak üzere sessiz olanlar yapılan haksızlığa en büyük desteği vermiş olurlar.

Üç büyük dinin kutsal mekânı olmasına rağmen, zoraki bir yapının devreye girmesi diğer dinlere de büyük haksızlık etmiş olur. Çünkü hoşgörünün merkezi olması sebebiyle her zaman ilgi odağıydı. Maalesef ABD’nin keyfi tutumu ve hukuksuzluğu yüzünde buraları kaosa çevirmiş durumda. Hoşgörünün yerini baskı ve zorbalık almış vaziyette. Dur demesi gerekenler bugün seyirci olmuş, birileri seyirci ise Müslüman ülkeleri de seyirci olması gerekmez. Bugün bazı haksızlıklar Ortadoğu coğrafyasında sebebiyet veriyorsa müsebbibi yine biziz, suçu da yine kendimizde aramamız lazım. Petrol zenginleri yani Araplar, elini taşın altına koyması gerekirken, eğlence dışında düşündükleri bir şey yok. Hal böyle olunca içimize sızmaları ve müdahale etmeleri kendiliğinde meydana geliyor.

Açılışa çağırdıkları ülkeler ise açlık ve sefalet içinde olanlardır. Zaten bu devletler yapılan işleri sorgulama gibi bir kuvveti ve gücü de yok. Sorgulayacak olanlar da söz konusu Müslüman olunca sessiz olma hakkını kullanıyor. Geriye Türkiye ve bu coğrafyada yaşayan devletler kalıyor. Bazıları mezhep savaşları adı altında birbirine sopa gösterip, tehdit etmektedir. Âdete güç gösterisi yapıyorlar. Bu gücü ancak birbirine karşı kullanmakta ustalar. Adamakıllı her şeyi bir tarafa bırakan ve bu mesele insanlık meselesidir diyen tek devlet Türkiye’dir.

Ümmet bilinci ile hareket edilirse ortada ne kavga kalır ne de insanlık dramı kalır. Çünkü aynı Allah’a inan ve aynı kitaba baş koyan milletin tefrika ile işi olmaz. Ama her biri başka bir cemaatten söz ediyorsa o zaman da ümmet olarak hareket etmemiz çok zor olacaktır. Ancak Müslüman Müslüman’ın kardeşidir düsturuyla hareket edilirse ve herkes Allah için birbirini severse o zaman mesele bitmiş olacaktır.

Mübarek Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Bu mübarek ay günahlardan arınma ayıdır, bu ayda herkes birbiri için dua etmesi makbul olanıdır. Allah herkesin Ramazan ayını suhuletle ve ibadetle geçirmesini temenni ederim.

Vesselam!