İnsanlara onları anladığınızı asla hissettirmeyin. Onlara; işitmeye ihtiyaç duyduklarından çok farklı şeyler söyleyin. Yanlış anlamada ve yanlış yönlendirmede zirveye ulaşın. Bırakın hayal kırıklığına uğrasınlar ve anlayış gücünüzü takdir edecek fırsatı hiçbir zaman bulamasınlar. 

İnsanlara onları anladığınızı asla hissettirmeyin. Onlara; işitmeye ihtiyaç duyduklarından çok farklı şeyler söyleyin. Yanlış anlamada ve yanlış yönlendirmede zirveye ulaşın. Bırakın hayal kırıklığına uğrasınlar ve anlayış gücünüzü takdir edecek fırsatı hiçbir zaman bulamasınlar.

İnsanların onlar için önemli olan problemlerini göz ardı edin. Böylece onlar da sizi göz ardı edecektir. Sonuç olarak hiçbir probleme kafa yormak ve onu çözmek zorunda kalmayacak ve şahsınıza duyulacak her türlü hayranlığın da önüne geçmiş olacaksınız.

Sürekli reklamınızı yapın. Hiç kimsenin sizi gereği gibi takdir edemediğini iyice vurgulayın. İnsanlar sizi şimdiye kadar takdir etmedikleri için zeka özürlü olduklarını hissetsinler. Onlar gözünüzde değer kaybettikçe siz de onların gözünde değer kaybedin.

Hiç reklamınızı yapmayın. Böylece insanlar sizinle ilgili en ufak hakikatlerden bile habersiz kalsınlar. İnsanlara; hayatta ne yaptığınız ve nereye varmak istediğiniz ile ilgili en ufak bir ipucu bile vermeyin. Keşfedilmeyi ve takdir edilmeyi bekleyin. İnsanların işi ne?

Çok ve boş konuşun. Alabildiğine laf kalabalığı yapın. Daldan dala atlayın. Konudan konuya geçin. Söz sizdeyken yalan ve hakikat birbirine karışsın. İnsanlara o kadar çok şey söyleyin ki aslında ne söylediğinizi hiç bilemesinler. Bilgelik size göre değil.

Espri anlayışınızı geliştirmeyin. Böylece insanları rahatlatmamış olursunuz. Olur olmaz espriler yapın ve insanların boş bakışlarının tadını çıkarın. En önemli nokta insanların sizin yanınızda kendilerini rahat hissetmemeleridir. İnsanların yüzünü güldürmek sizin işiniz değil.

İşlerinizi yarım bırakın. Yola beraber çıktığınız dost ve arkadaşları mümkünse terk edin ve bir daha hiç arayıp sormayın. Böylece size duyulan güven azalsın. Kimse sizinle uzun süre yürümek istemesin. Vefa size göre değil.

İşkolik olun. İnsanları yalnızca iş olarak görün. Hayatınızda duyguya yer vermeyin. İş çıkışı bir çay içecek kadar bile zaman ayırmayın kimseye. Maskenizi asla çıkarmayın. Kimsenin sizi siz olduğunuz için sevmesine müsaade etmeyin. Siz bu kadar zayıf değilsiniz.

İnsanlara aşırı güvenin. Onların önemsiz isteklerini yerine getirmek için önemli işlerinizi ihmal edin. Nedensiz yere bağlanın. Bu akılsız duygusallıktan başarı bekleyin. Uzun bir süre bekleyin. Elinizde avucunuzda ne varsa kaybedin ama durumdan ders çıkarmayın.