İNSAN!

İnsan, yeryüzünün hiç şüphesiz en değerli ve şerefli varlığıdır. Yüce Yaratıcı (Allah) insanı yaratılmışların en değerlisi olarak yaratmış ve tüm varlıkları onun emrine vermiştir.
Sofistler, "Genel-geçer doğru yoktur, insan her şeyin ölçüsüdür",
Şeh Edibali, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" demiştir.

Ben deniz de diyorum ki “Her şey insan içindir”.

İnsan 3 cinse ayrılır.

1-Katılanlar, olumlular, yapıcılar ve iyiler,

2-Kasılanlar, olumsuzlar, yıkıcılar ve kötüler,

3-İkiyüzlüler.

Katılanlar; nişan, düğün, doğum, yemek... vb. insani, yardımlaşmacı, paylaşmacı ve dayanışmacı vb. hasletlere sahip olan, her şeye katılan, namuslu, ahlaklı, ve onurlu insanlardır.

Kasılanlar; katılanlara ya da hiç bir şeye katılmamak için kasım kasım kasılan, olumsuz, birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma, ortak akıl ve ortak ruh bilincine sahip olmayan, toplumun gerisinde kalmış, insanı, toplumu ve dünyayı kavrayamamış, insanlığı zehirlemeye çalışan, aklı ve yüreği işlevsiz kalmış zavallı varlıklardır.

İkiyüzlüler; "Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma", "Kendin için istediğini başkası için de iste, Kendin için istemediğini başkası için de isteme" düsturlarını ihlal eden iki yüzlü ve bukelamunlardır.

Dünyada eninde sonunda iyiler kazanacak, kötüler kaybedecek, iki yüzlüler, riyakarlar ve münafıklar da iki dünyada da ateşe yakıt olacaklardır.

Allah bizleri ve sevdiklerimizi iyi insanlardan eylesin!

Amin!