Sevgili Okurlarım, "Akıldan kalbe indirilmeyen yaşamda unutulmaya mahkumsundur" diye yazmıştım “İnsan İklimi” kitabımın alt başlığını. İnsan iklimler gibi değişken bir varlık, Yazı kışı ilkbaharı sonbaharı var.

Sevgili Okurlarım,

"Akıldan kalbe indirilmeyen yaşamda unutulmaya mahkumsundur"
diye yazmıştım 'İnsan İklimi' kitabımın alt başlığını.

İnsan iklimler gibi değişken bir varlık,
Yazı kışı ilkbaharı sonbaharı var.
Ömrü el verdiği müddetçe tüm mevsimleri bir bir yaşıyor.
Bazen seviyor, seviliyor.
Bazen sevmiyor, sevilmiyor.
Bazen mutlu, mutsuz.
Bazen mutlu, keyifli.
Bazen ağlar, güler.
Bazen vefalı, vefasız olur.
Yapısı itibariyle değişken bir varlık, mevsimler gibi değişebilir.
Şuna inanıyorum ömrüm boyunca hep bunu anlatmaya çalıştım. Sözlerimle, kitaplarımla, videolarımla arkadaş dost sohbetlerimle.
İnsanın doğuştan bir nefsi, gururu, egosu, kibri, vefasızlığı ve en kötü özelliği nankörlüğü var.
İşte insan dediğimiz varlık aslında bunlara rağmen bu kötü özelliklerine rağmen iyi kalabiliyor, bu özelliklerini frenliyor, bu özelliklerini insanlara yansıtmıyor, ne olursa olsun iyi kalmanın gayretinde oluyor, vefasızlıktan sakınıyor, gururunu sevdiklerine karşı kullanmıyor, nefsini terbiye ediyor, egosunu ayaklarının altına alabiliyor ve en önemlisi nankörlük yapmıyor işte o zaman gerçek manada insan insan oluyor. Yoksa insan değil mahluk olarak kalıyor.
İnsanı insan yapan doğuştan var olan tüm kötü özelliklerine rağmen iyi kalabilmesi, kimseyi kırmadan incitmeden, insanlara insan olduğu için değer vermesi, dünyaya değer katma gayretinde olmasıdır her daim.
Şu dünyada sizi kullananan, sizi değersizleştiren, sizi ihtiyaçları için (maddi, manevi, duygusal) arayacak, işi bitince kaybolup hayatınızdan gidecek insanlar muhakkak olacaktır. Bunlara alışın ve bunu kendinize en yakın gördükleriniz yapacaktır. Alışık olun. Boşuna üzülmeyin. Bunlar törpülenmemiş insan evrimini daha tamamlayamamışlardır.
Şunu da unutmayın ki,
Bir insan hakikaten sizi seviyor, size yürekten değer veriyorsa sizin üzülmenize sizin ondan uzaklaşmanıza asla dayanamaz. Gurununu bırakır kenara, tutar elinizden kolunuzdan bir yere bırakmaz. Zaten sizi üzecek bir durumu size başında yaşatmaz. Davranışlarıyla, sözleriyle, duruşuyla size değerinizi yansıtır.
Bu dünyada en önemli şey değerinizi korumanızdır. Değer verilmeyen hiçbir yerde, hiçbir insanda kalmayın. Gidin belki zor olacak, ama sahte dünyalarından kurtulursunuz.

Sevgi ve Muhabbetle,