İlân edilmemiş İslâm Halifesi, Erdoğan..

Büyük laf ettiğimi biliyorum. Amma ve lâkin, avam deyişle “ahan da şuraya yazıyorum…” Demişti dersiniz…

İslâm dünyası lâik Türkiye’den göründüğü gibi değil..

Hasbelkader biraz tanıyorum onları…

Onlar yüzyıldır halife hasreti çekiyorlar!..

İslâm dünyasına baş olacak bir İmam-ı Kebirin hasretini...

Onlar Cennetmekân Sultan 2. Abdülhamid Han hazretlerinden sonraki halifelerin surî (sûretá, göstermelik) halifeler olduğunu da, son gerçek halifenin Abdülhamid (Rahmetullahi aleyh) olduğunu da müdrikler…

Onlar muhterem Recep Tayyip Erdoğan’ı, hiçbir hatası, kusuru olmayan biri olarak da görmüyorlar. Zaten hatasız kul olmaz…

Ve bugün sütten çıkmış ak kaşık arama günü değil... Bugün ABD ve onu derinden (finansal, örgütsel) yöneten İsrail’e karşı birlik günüdür..

Bugün tevhid (birlik) dini İslâm’ın müntesiblerini makam-ı şahsında birleştirecek bir reis, bir imam çıkarma günüdür...

* * *

Halife neden mühim?

Bu suali, HİLAFET ve İMAM-I KEBİR konularında en fazla yazan üstad Eygi’nin (farklı tarihlerdeki) yazılarından seçerek aldığım notları maddeler halinde yazarak cevaplayacağım:

1) Ehl-i Sünnet Müslümanlığında zamanındaki İmam’a biat etmek mecburiyeti var.. Mü’minlerin râşid, âdil, ihlaslı, taqvalı, ehliyetli, liyakatli, dirayetli, kiyasetli, muslih, âbid, zâhid bir İmam-ı Kebir’e biat ve itaat etmeleri farz derecesindedir.

2) Katoliklerin Papası, Protestan kiliselerinin baş papazları, Anglikanların Canterbury başpiskoposu, Masonların Üstad-ı Âzamları, Tibet Budistlerinin Dalay Lamaları, Yahudilerin Başhahamları, olacak da, Müslümanların Halifesi olmayacak?!.. Mantıklı mıdır, reva mıdır bu?

3) Kemalist vesayet zamanında; Hilafet, Halife demek suçtu. Bugün suç değil.. O halde halka, Ümmet birliği ve mü’minlerin biat ettiği râşid bir Halife olmadan; kurtulamayacakları, aziz olamayacakları, zillet ve esaret içinde sürünüp duracakları anlatılmalıdır.

4) Halifede şu şartlar ve sıfatlar bulunmalıdır:

Birincisi: İslam’ı iyi bilecek, dinde fakih olacak. İkincisi: Ehliyetli ve liyakatli olacak. Üçüncüsü: Yüksek ahlâk ve karaktere sahip olacak.

Dördüncüsü: Müstakim yani doğru ve dürüst olacak. Beşincisi: Âdil olacak. Altıncısı: Halifeliği kendisi istemeyecek, istenen olacak.

Yedincisi: Resûlullaha (sallallahü aleyhi ve sellem) iki koldan (Şeriat ve Tarikat) irtibatlı, biatli olacak.

Sekizincisi: Muhlis (ihlaslı) ve muslih (ıslah edici) olacak. Dokuzuncusu: Müdebbir ve kiyasetli olacak..

5) 1920’li yıllarda Osmanlı Hilafetini kurtarmak, ayakta tutmak için, o tarihte İngiliz boyunduruğu altındaki Hindistan Müslümanları Hilafet komiteleri kurmuşlar ve çalışıp çırpınmışlardı.

Türkiye bırak boyunduruğu maşa’allah, ABD’ye ayar çekti… Dünya artık gerçekten de 5’ten büyük!..

Vakit geldi, geçiyor... Artık Müslümanlar Allah için HİLAFETİ gündemlerine alsınlar..

Dünya yeniden o «5’li çetenin» emrine girebilir. Halifesi olan bir İslâm dünyası ise, yalnız halifesini dinler!..

#harbiden: Ve.. biliniz ki, cumhurbaşkanımız Erdoğan, İslâm dünyasında ilân edilmemiş İslâm Halifesidir. Afrika turu, diğer getirileri yanında; inşa’allah HALİFE şuurunun canlanmasına da vesile olsun... 26.12.2017