İkiyüzlüler savaşı!

Sen Türkiye olarak, Irak’a herhangi bir operasyon yapamazsın!” diyorlar!

Kabadayılık yapıp, giriyoruz!

(Desteklediğim, çok doğru ve gerekli bulduğum bir operasyon! Lütfen yanlış anlaşılmasın!)

Nüfus çoğunluğunun Kürtlerin ve Türkmenlerin oluşturduğu Kerkük’te, siviller hedef alınarak ardı ardına saldırı düzenleniyor!

Türkiye’de bir şey yapamadıkları için, Türkmen şehri Kerkük hedef alınıyor! Kim yaptı? Amerika’nın ya da İsrail’in Ortadoğu’daki karakolu DAEŞ! NedenDAEŞ? Çünkü Kürtler yaparsa, bölgedeki Türk ve Kürt nüfusu birbirine girer!

Savaşı iyi anlamak lazım! Eğer benim sana karşı bir hıncım varsa ve sana zarar veremiyorsam, en yakınlarına zarar veririm, eğer en yakınlarına zarar veremiyorsam dolaylı yoldan yani düşmanlarınla dost olarak, düşmanların üzerinden zarar vermeye çalışırım.

Şimdi YPG’ye, DAEŞ’e destek çıkan kim? Amerika! Ben merak ediyorum Amerika kendi içindeki problemlerini çözdü mü de, Suriye’ ye gelip, özgürlük mücadelesi için çalışıyor ve Ortadoğu coğrafyasına demokrasi götürecek? Durum onlara köle olmayan tüm ülkeler için geçerli!

Zamanında Türkiye’de onlara köleydi. Buna rağmen G. Doğu’yu parçalamak istediler. Şimdi İran’a yaptırım yapmak istiyor! Fakat İran’a yaptırım yapmak, o kadar kolay değil! Neden? Çünkü İran baktığımızda iki tane süper gücü (Rusya ve Çin) arkasına almış bir ülke. Amerika her ne kadar Pakistan’ı, Hindistan’ı ve Afganistan’ı karıştırsa da; İran o topraklardaki Şii nüfusunu “mezhepçilik” adı altında kontrol edebiliyor. Bu da Amerika’nın işine gelmiyor! Neden? Çünkü Amerika; Afganistan’daki, Pakistan’daki, Hindistan’daki kontrolü elinde tutmak istiyor! Oysa İran, Amerika’ya biat etse ortada problem kalmayacak!

Kısaca iki yüzlüler savaşı!

Katar, Amerikan’ın buyruklarına boyun eğmediğinden bütün Araplar, Katar’a ambargo uyguladı!

Amerika değil, Araplar! Fakat kimin sopasıyla? Amerika’nın! Katar boyun eğseydi Milyon dolarlarını Amerika’ya yatıracaktı! Fakat Amerika’ya değil Türkiye’ye, Avrupa’ya, Uzak Doğu’ya yatırmayı tercih etti! Onlar şunu söylüyorlar; “Asla milli mücadele yapamazsınız! Yaparsanız savaş gemilerini kıyıya çekerim! Kendi kardeşlerinize sopa göstertirim, gerekirse dövdürürüm, ben kendi elimi kolumu yormam!”

İran, siyasetini müttefik olarak kullansa, mesela Suriye’nin bölünmezliğini kabul etse, mezhepçiliği ortadan kaldırsa, İran, Rusya, Türkiye arasında adam akıllı siyasi bir ittifak kurulsa; çok değil, 2 yıl içinde Avrupa ve Amerika’ya biat etmiş tüm ülkeler; ekonomik olarak, siyasi olarak, patır patır çökmeye başlar! Bunu yapılabilse, Esad’ı devirseler, orada hemen bir seçim yapılsa, yeni bir hükumet kurulsa…. Türkiye’de, Suriye’de, Rusya’da ekonomik gücü kazanır ve Suriye Halkı bağımsızlığını alır.

Bu elbette ki o topraklardan nemalanmak ve egemenlik kurmak isteyenlerin işine gelmez! Şimdi İran’ı tehdit ediyorlar! Fakat gerçekte İran’a tek bir mermi atacak cesaretleri yok! Çünkü İran, Irak gibi değil! Siz 14- 15 sene Irak’a ambargo uyguladınız, ekmeye muhtaç ettiniz; ona rağmen Irak’ta yenildiniz! Düzenli ordusu, güçlü silahları ve arkasında koskoca müttefikleri olan İran ile baş edebileceğinizi düşünebiliyor musunuz?

İm-kan-sız!

Kısaca savaş dönüp, dolaşıp yine ekonomi savaşına geliyor!

İkinci olarak en büyük çatışma unsuru din ve dinler savaşı! Bir taraf da dinleri ortadan kaldırmak isteyenler var; diğer tarafta dindar görünen dinsizler! Örneğin; Vatikan, Şii‘ler, İsrail… Bunlar birbirlerine çok benzerler; dindar görünüp, dinsizdirler. Dinin emri dışında kanun, kural koymuş isen; sen dinini bozmuşsun demektir! Başka bir tarafta da dine aşırı sempatizisi olup, terör grupları olarak yetiştirilmiş “Tek yol cihat!” grupları var!

Sonuç olarak; karmakarışık bir fitne döneminden geçiyoruz; bu dönemde en yakın ve en doğru kimi görüyorsan onun yanında olmak zorundasın ya da sadece kendini kurtarmak zorundasın!

Bu noktada Türkiye’nin sadece siyasi müttefikleri var. Siyasi müttefikler sadece çıkarlar doğrultusunda hareket ederler. İdlip’in bombalanmasına (Türkiye’nin baskılarına rağmen) Rusya’nın sessiz kalması gibi… Esad üzerinden çıkarı var çünkü... “Benim burada çıkarım var arkadaş, banane orada ölen sivillerden, bu beni ilgilendirmez!” diyor. Bebekler, çocuklar ne yaşıyor, ne çekiyor, vicdan olgusundan bir haberler… Çıkar! Çıkar neye dayalı? Paraya…

Rusya’nın ekonomisi, Türkiye’den daha mı iyi? Rusya silah bakımından, asker bakımından, yaptırım bakımından çok daha güçlü olabilir fakat ekonomi konusunda Türkiye’den çok daha vahim bir durumda!