Suriye'nin İdlib kentinde, Turkiye, İran ve Rusya arasında 2017 Eylül ve 2018 Eylül ayında imzalanan Astana ve Soçi anlaşmaları gereğince sivil ve masum insanların soykırıma uğramasını engellemek...

27/02/2020 tarihinde Suriye'nin İdlib kentinde, Turkiye, İran ve Rusya arasında 2017 Eylül ve 2018 Eylül ayında imzalanan Astana ve Soçi anlaşmaları gereğince sivil ve masum insanların soykırıma uğramasını engellemek, Suriyeli mültecilerin Türkiye'ye göçünü önlemek, bölgede barış ve güvenliği sağlamak amacıyla bulunan ve konuşlu olan Türk Ordusuna yönelik Rus, İran destekli Suriye Rejim hava unsurlarının ve Rus hava unsurlarının saldırısı sonucunda şehit olan 34 Mehmetçiğimize Allah'tan gani gani rahmet, yaralanan 32 Mehmetçiğimize de şifa ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum.

2020 yılı Şubat ayı içerisinde Rus ve İran'ın karadan ve havadan desteklediği Suriye Rejiminin (Esed) İdlib'te gerçekleştirdiği kara ve hava saldırıları sonucunda toplam 54 Mehmetçiğimiz Şehid olmuştur.

Saldırı sonrasında düşman Rejim Unsurlarına yönelik Suriye topraklarında gerçekleştirilen geniş çaplı kara ve hava harekatı sonrasında, Suriye'de ve Ortadoğu'da siyasi, askeri, jeopolitik, jeostratejik çok önemli sonuçlar doğacaktır.

Düşman ve gayri meşru Suriye Esed rejimine karşı Türkiye'nin Şubat ayı içinde yaptığı operasyonlar ile Türk Ordusuna saldırı sonrasında 27 Şubatta başlatılan geniş çaplı harekatta toplamda 2200 rejim askeri, 300 zırhlı araç, 3 rejim generali, 10'larca Rus askeri öldürülmüştür.

Karadan ve havadan icra edilen geniş çaplı harekat ile rejimin Suriye'nin tamamında vurulması, İdlib, Hama, Humus, Halep, Tel Rıfat, Mümbiç'te... ezilmesi sonucunda rejimin son nefesini vermesi, Esed'in kaçması ya da öldürülmesi ya da teslim olması, Kuzey Suriye'nin tamamında tüm terör örgütlerinin imha edilmesi, söz konusu bölgede tamamen barış, güvenlik ve istikrarın sağlanması, nihayetinde mültecilerin topraklarına geri gönderilmesi sonucunu doğurması yüksek olasılık dahilindedir.

Artık ok yaydan çıkmıştır...!!!

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır...!!!

Türkiye'nin bekası için Suriye'nin her yerinde karadan ve havadan geniş çaplı harekat gerçekleştirilmesi ve buralara hakim olunarak söz konusu toprakların özgürleştirilmesi, hayati bir mecburiyet ve mahkumiyettir...!!!

İstiklal Gazetesi Yazarı