Üstad Mehmed Şevket Eygi (rahmetullahi aleyh), 2018 yılı Eylül ayında kaleme aldığı bir yazısında “İdlib yüzünden savaş çıkar mı?.. 1939’da Danzig yüzünden savaş çıkmıştı, İdlib yüzünden de çıkabilir..” demişti. Bahsettiği elbette yeni bir dünya savaşı, yàni 3. Cihan Harbidir.

Üstad Mehmed Şevket Eygi (rahmetullahi aleyh), 2018 yılı Eylül ayında kaleme aldığı bir yazısında 'İdlib yüzünden savaş çıkar mı?.. 1939'da Danzig yüzünden savaş çıkmıştı, İdlib yüzünden de çıkabilir..' demişti. Bahsettiği elbette yeni bir dünya savaşı, yàni 3. Cihan Harbidir.

İkinci Cihan Harbi, Almanya'nın 1 Eylül 1939'da Polonya'yı (Danzig'den başlayarak) işgaliyle başlamıştı... 80 yıl sonra, gerek ABD, gerekse Rusya tarafından kapitalist iştiha ile sürdürülen zalim politikalar, olanlardan ders alınmadığını gösteriyor.

(Rus'u ve Conisiyle) Vahşi Batı ders almaz, zira zulüm rejimleri hála hükümferma o diyarlarda. Pekala neden unutuyor, neden ibret almıyoruz?

Fevkalade mühim bir bölgeden bahsediyoruz. Hatta şöyle söyleyim, Danzig haltetmiş İdlib'in yanında!.

Önce 8 şehid haberi geldi, bir hafta geçmeden ikinci haberle yüreklerimiz dağlandı… 5 şehid daha vermiştik! Askerlerimizi şehid eden bombaları ise, müttefikimiz Rusya'nın desteği ile Suriye rejim ordusu (Esed) tayyareleri atıyordu...

Bombaları yedik, toplam 13 şehid verdik, hála abuk sabuk tartışmalarla, iç politika ile vakit kaybediyoruz. İdlib şehidleri kabil-i sarf malzemeymiş gibi lak lak edenlerin cibilliyetleri bozuktur. Şühedanın ahı, iki cihanda yakanızı bırakmaz. Muhafazallah yeni depremler ve facialarla sarsılır ülke.

* * *

Hürriyet Gazetesi, merhum şehid CB Mursi'nin idam haberini yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını kullanarak 'yüzde 52 ile geldi ama idam kararı çıktı' diye başlık atmıştı...

Şimdi gûya iktidar yanlısı, yàni yandaşmış... Ben onu bunu bilmem. Bildiğim,, bu göbeği Ortadoğu'da malûm bir merkeze bağlı medya, her ne halt ederse bilinçli eder.

Batı artık Türkiye'nin iflah olmayacağını anladı. «Büyük Türkiye» idealini (hata üstüne hata yaptırtılan) Erdoğan, ya da her kim seslendirirse, derhal yok edilecek!

Suriye savaşının kaderi de çizilmiştir artık... Suriye üçe bölünecek ve kurulacak otonom devletlerden (irice olan) İran ve Esed'in kontrolüne, ikincisi (çok küçük bir bölge) Özgür Suriye Ordusu taraftarlarına, (Sünnî) üçüncüsü de (Türkiye güney sınırında) İsrail güvenlik duvarı olarak, artık adı PYD veya Kürdistan mı olur, bir kukla devletçik...

Yàni bölgede sözümona Sünni, Şii ve Kürt devletleri kurularak halkların gazı alınacaktır. Bu kukla devletlerin tamamı her halükarda derin İsrail kontrolünde olmaya devam edecektir.

İran, radikal görüntüsüne ve gûya düşman ilan etmesine karşılık gerçekte terör devleti İsrail'in, ABD'nin binaen'aleyh Batı'nın sürtüğü olmaya devam ediyor. Bü yüzden «Büyük Türkiye» idealindeki Türkiye'ye karşı İran'ı da Suriye rejimi gibi bize kışkırtacaklar. Bu oyuna gelmemelidir.

Bütün bu sebebler muvacehesinde, Batı'nın hazırlığını yaptığı ve İdlib'i bahane ederek çıkaracağı 3. Cihan Harbi'nin Ortadoğu'yu yakıp İsrail'i dünya efendisi devlet yapmak temel gayesini unutmamalıyız.

Çekik güzlülere yeni model bir virüs musallat oldu. Komplo teorilerine itibar etmeyen biriyim o nedenle ABD yaptı filan demek yerine, sonuçlarına bakmalıyız. Bence bu 2019 model coronavirüs de, 3. Cihan Harbi için ivme olacak... Tanrıyı kıyamete zorlamak (!) lazım öyle değil mi?

Muhterem karîlerim, saygıdeğer ricàl-i devlet ágah olalım.