İDEAL BİR GENÇLİK İSTİYORUM!

Allah’ın bize bahşettiği nimetlerden biri de çocuktur.

Belki o küçüktür ama nimet olarak hayatımızın bir parçasıdır ve bizden sonra yuvamızı şenlendirecek can bülbülüdür. Çocuk dünya hayatının süsü, aile bahçesinin gülü, milletlerin en büyük ümit ve istikbal kaynağıdır.

Aile ocaklarının musikisi çocukların cıvıl cıvıl çağlayan sesidir. Peygamberimiz (s.a.v)’in beyanına göre: “Çocuklar, Cennet çiçekleri, kalp meyveleri, İlahi ihsan ve rızıklardır.” .

  1. yüzyıl Türkiye’sinin en büyük sorunlarından birisi de toplumdan kopuk gençlerin yetişiyor olması.

Gençler kendi öz değerlerinden bihaber olarak anarşizmi tetikleyen oluşumlara yönelerek ahlak erozyonuna uğradıkları bir vakı’a. Öte yandan birçok aile çocuklarının kendilerini dinlemediklerinden şikâyetçi.

Özellikle gençlerimizin küçük yaşlardan itibaren dizilerde, sosyal medyada görüp özendiği hatta kendilerine örnek aldıkları bir takım yerli ve yabancı şahıslar bulunmakta.

Örnek aldıkları bu şahısların iyi ve kötü yönlerini yaşantılarına yansıttıkları; Kur’an’a, sünnete, İslam’a ters düşen bu aldatıcı cazibedar haller uzun ve kısa vadede gençliğimizde izalesi zor, büyük tahribatlara neden olmaktadır.

Gençlerin imanlı yetiştirilmesi milletin, devletin, yaşadığımız dünyanın ve İslam’ın geleceği açısından da çok önemlidir.

Günümüz gençliği büyük bir inanç boşluğu içindedir.

Bilindiği gibi insan, beden ve ruhtan meydana gelen bir varlıktır.

Bedenin nasıl hayatiyetini devam ettirebilmesi için yemeye, içmeye ve dinlenmeye ihtiyacı varsa, insan ruhunun da bir gıdaya ihtiyacı vardır.

İşte o gıda da dindir.

İman ve ibadetle insan ruhu tatmin edilmezse, o zaman bir boşluk oluşur ve insan o boşluğu daha farklı yönlerden doldurmaya çalışır.

Nitekim sağlıklı bir din eğitimi verilmeyen günümüz gençleri manevî bir boşluk içine düşmekte ve ruhlarındaki o boşluğu satanizm ve ateizm gibi sapık akımlarla, ideolojik törer örgütleriyle gidermeye çalışmaktadırlar.

Sağlıklı bir din eğitimi almış; Yaratan’ını, kitabını ve peygamberini tanıyan iman ve ibadet neşvesiyle büyüyen gençler ise, kesinlikle sapık akımlara kapılmazlar.

Sigara, içki, kumar ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan uzak dururlar. Allah (cc)’nün yasakladığı zina, hırsızlık, yalan, hile, aldatma ve iftira haksız yere cana kıyma anarşi törer gibi dinin haram kıldığı bütün kötü davranışlardan uzak dururlar.

Bu nedenle; gençlerimizin yetiştirilmesinde; zihinlerinin tertemiz olduğu zamanlarda hayat-ı ebediyetlerine yatırım yapmalarına yardımcı olmak her ebeveynin borcudur.

Diğer dünyevi zararlı amellere yöneldiklerinde ilgisini değiştirecek farklı alternatifler sunup dikkatlerini onlardan uzaklaştırmak ve onlara malayani boş ve zararlı şeylerin izn-i ilahi dışında olduğunu oğretmek bizim asli görevimizdir.