İdari hakimlikte umutlar tükeniyor

Bilindiği üzere bugünlerde idari hakimlik sınavınlarına hazırlanan binlerce aday, #idarihakimlik hastagı ile sosyal medya üzerinden Sayın Abdulhamit Gül’e idari hakimlik sınavı açılması konusunda taleplerini etkinlikler duyurdular. İdari Hakimlik sınavına hazırlanan adaylar "ek ilan" talep etmektedirler. Adalet Bakanı Sayın Gül’ün yaptığı açıklama üzerine henüz adli yargı hakimli ve savcılığı sınavı için kesin ilan gelmemiştir. Kesin ilandan önce adayların beklentisi idari hakimlik sınavının da bu ilana eklenmesidir.

İdari hakimlik sınavına hukuk fakültesi mezunlarının yanında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunu adaylarda katılabilmektedir. İİBF mezunlarına %20 kontenjan uygulanmasına ek olarak sınav ilanının gelmemiş olması da adayların umutlarını kırmıştır. Kamuda İİBF mezunlarına az istihdam sağlanmıyormuş gibi bir de idari hakimlikte kontenjanın sınırlı olması adil değildir. İİBF mezunlarının Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül'den istekleri şey İİBF mezunlarına uygulanan kotanın kaldırılmasıdır.

Her gün twitter üzerinden Adalet Bakanı’ndan sınav talep eden binlerce genç adayın isteklerine karşılık verilmesi umudumdur. Zira uzun ve zorlu geçen sınav sürecinin ardından hakim ve savcı alımının yanında idari hakimlik ilanı duyurusu gelmemesi bu ülkenin geleceği olan, ülkesine bağlı gençlerin hayallerinin ertelenmesi demektir. Bu hususla ilgili olarak idari hakimlik ilanı bekleyen adayların Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül’den talepleri devam edecektir. Ülkesine ve milletine bağlı bu gençlerin hayallerine kavuşması ümidi ile...