İBB ARAÇLARI

Yeni kapı da sergilenen binlerce araca dair herkes kendi ideolojisinden hareketle iltifat ve ya küfürler etmeye devam ediyor. Kimisine göre kocaman ama içerisi boş bir Show, bir başkasına göre israfın boyutlarını ortaya koyan muhteşem bir icraat.

Birbirinden farklı resimlerin sosyal medya da gırla gittiği, bir resmin diğeri ile çeliştiği büyük bir dezenformasyon gözlerden kaçar cinsten değil. Sağlıklı ve doğru bilgiye ulaşmak neredeyse imkansız kabilinden.

Herkes için kendi partisi, kendi ideolojisi ve kendi lideri tek ve mutlak kutsal olduğu için bütün hakkı, hakikati, erdem ve doğruluğu rahatlıkla kurban verebilmekte ve hoyratça harcamaktan yana imtina da etmemekte.

Sergilenen onca aracın gerçekten ihtiyaç dışı olduğuna, gerçekten ciddi bir israf olup olmadığına şimdiden karar vermek ve şimdiden tarafgir bir tavır takınmak, ileriki zamanlar da önemli yüz kızartıcı durumlara düşürebileceği gerçeğine özellikle dikkat çekmek istiyorum.

Şayet bugün, için ciddi bir yolsuzluk ve ciddi bir israftan dem vurarak geçmiş yönetim için ağır sözler söyleyip; kısa zaman sonra, bu araçların teslim edilmediğini veya başka bir ihale açılarak başka şirketlerden başka araçların İBB araç filosuna eklendiğini gördüğünüz zaman, nasıl bir hale düşüleceği üzerine ciddi şekilde kafa yorulması gerektiğine inanıyorum.

Elbette bütün bu araçların ve ileri sürülen iddiaların doğru olabilme ihtimalinden hareketle, tersi bir radikal tavrın akıbetinin de farklı olmayacağına ayrıca dikkat çekiyorum. Ama her hal ve Kâr da dikkatli olmaya, sert ve keskin tavır takınmamaya da özellikle davet ediyorum.

Süreç içerisinde sergilenen bütün bu araçların teslim edilip edilmediğini; hangi şartlarda, kimlerden ve hangi ücretler karşılığında kiralandığını, kullanım ve gereksinim potansiyelinin ne ve ne kadar olduğunu, gerek kiralama bedelinin ve gerekse yakıt olarak kullanım miktarlarına kadar detaylı bir açıklamanın, İBB tarafından yapılmasının ve bunun da halka açık şekilde icra edilmesi gerektiğinin yine özellikle altını çizmek istiyorum.

İBB, ortaya koyduğu bütün bu iddiaları yukarda bahsini yaptığım şekilde ortaya koyduktan sonra, konu ile bağı ve bağlantısı olan kişiler hakkın da suç duyurusun da bulunması gerektiği de tartışma götürmez bir gerekliliktir. Bütün bunları yapan/ yapabilen İBB, işte o zaman tatminkâr bir iş, eylem ve icraat içerisinde bulunabilmiş ve doğru bir icraata imza atmıştır diyebileceğim.

Bütün bunların yanı sıra, ilerleyen günlerde, şu kadar ve şu tip araçlara ihtiyacımız var diyerek bir başka ihale açar, bir başka firmadan bilmem kaç adet araç kiralama yoluna giderse şayet, bu durumda da, dezenformasyon yapmış olan ve ucuz bir Show peşinde koşan İBB, yine bu sütunların hicvettiği bir malzeme olacaktır.

Bizim tek derdimiz, ülkemiz ve tüyü bitmemiş yetimlerin haklarını savunmak ve Milletin hakkının, kim olursa olsun, cebine hukuksuz şekilde gidiyor olmasına engel olmaktır. Bu anlam da karşımıza kim ve hangi parti çıkarsa çıksın hakkı, hukuku ve adaleti baz alarak, herkesin hak ettiği cevabı verme düsturundan da zerre sapma göstermeyeceğim.

Ama aynı zaman da bizlerin gündemini saptıranlara, bizlere bilgi kirliliğinden hareket ederek A’yı B ve B’yi de C göstermeye çalışanların dergahlarına su taşımayacağımızın da altını özellikle çizmekte yarar görüyorum.

Şuan itibariyle geriye çekilmiş büyük fotoğrafı bütün boyutlarıyla görme, anlama ve analiz etme aşamasındayım. Birkaç kuru bilgiden hareketle taraf tutmayı ahlaki bir zaaf olarak niteliyor ve herkesi biraz daha sakin ve temkinli olmaya davet ediyorum.

Unutmayalım ki!

Millet olarak kaç kez kontrpiye de kaldığımızın ve sonucunda herkes kadar kendimize dahi mahcup olduğumuz zamanların sayısının hiç de az olmadığından hareketle biraz sabır, biraz zaman tavsiye ediyorum…